2024. április 18. 07:20
KezdőlapMotoGPBagnaia: Nem gondolok a győzelemre

Bagnaia: Nem gondolok a győzelemre

A Ducati gyári pilótája, Francesco Bagnaia a MotoGP szombati kvalifikációján a Red Bull Ringen a második helyig küzdötte fel magát a rajtrácson, de az odavezető út rögös volt, hiszen az 4. szabadedzésen bukott.

„Nagyon-nagyon elégedett vagyok a munkánkkal. A csapatom hihetetlen munkát végzett, mert teljesen újraépítették a motoromat a bukás után. Ez volt a kedvesebb számomra a két motor közül” – mondta Francesco Bagnaia a szombati spielbergi kvalifikáció után. Az olasz a második rajtkockába repítette Desmosedicijét a vasárnapi MotoGP futamra.

A tabella harmadik helyezettje számára azonban eleinte nem a tervek szerint alakult a hétvége az ausztriai fordulón. A korábbi Moto2-es világbajnok csak a szombat délutáni negyedik szabadedzésen talált magára.

„Meglepően indult a hétvége, mert nagy problémáim voltak. Az FP4-ig sok nehézségem volt, de aztán nagyot léptünk előre, ami segített abban, hogy konstansabb és gyorsabb legyek” – mondta a 25 éves versenyző. „A negyedik szabadedzés után azt mondtam: ‘Oké, most már beszélhetünk arról, hogy vasárnap az élcsoportban tudok majd motorozni. Az egyetlen probléma a bukás volt.”

A kvalifikáció kezdete sem volt problémamentes Bagnaia számára, de ez látszólag hátsó gumi miatt történt. „Új hátsó gumival kezdtem a kvalifikációt, ami nagyon furcsán viselkedett. Nem éreztem jól magam, mindenhol szélesre kellett mennem. Így köridő nélkül fejeztem be az első etapot. A második szakaszban minden rendben volt. Tudtam nyomni, és nagyon jól éreztem magam. A második hellyel elégedett vagyok vasárnapra” – mondta az olasz.

Casey Stoner (Donington, Assen, Sachsenring 2008) óta nem volt Ducati-pilóta, aki zsinórban három futamot nyert volna. Ez ösztönzés vagy további nyomás? „A versenytempóm elég jó. A hátsó gumiválasztással nincsenek problémáim. De nem akarok ezeken a dolgokon gondolkodni. Persze, pontokat kell szereznem, de idén már kétszer elkövettem ezeket a hibákat. Nem akarok a győzelemre gondolni, mert a lényeg, hogy okos legyek a verseny során, és a lehető legjobb eredményt érjem el a végén” hangsúlyozta Bagnaia. „Természetesen fontos lenne a győzelem, de nem akarok erre gondolni.”