2024. április 20. 04:56
KezdőlapMotoGPBezzecchi óriási felzárkózást produkált Spielbergben

Bezzecchi óriási felzárkózást produkált Spielbergben

Marcho Bezzecchi elrontott időmérője után a 20. helyről kezdte a versenyt, de nagy felzárkózása után a 9. pozícióban intette le a kockás zászló Spielbergben.

Az osztrák versenyen a Mooney VR46 csapat mindkét versenyzője az első 10-ben végzett. A MotoGP újonca, Marco Bezzecchi is fel tudott zárkózni, újabb pontszerzésével csupán egy ponttal van csapattársa, Luca Marini mögött a világbajnoki tabellán.

„Ez egy nagyszerű verseny volt, jó felzárkózással” – összegezte futamát Marco Bezzecchi, aki 20. helyről vágott neki a futamnak. 28 kör alatt felküzdötte magát a kilencedik helyre, és ezzel hét világbajnoki pontot gyűjtött.

„A rajtom a legjobb volt eddigi MotoGP-karrierem során, de a többi versenyző is jól indult. Ezen még mindenképpen dolgoznom kell”elemezte az olasz. „Ezután sok versenyzőt megelőztem, és a tempóm nagyon jó volt.”

„A végén a lágy hátsó gumi egy kicsit visszaesett, de nem volt vele túl sok problémám. A kemény első gumit választottuk, ennek nagyon örültem. A sok kemény fékezés miatt szükségünk volt az első abroncs stabilitására.”

A Ducati versenyzője pozitívan nyilatkozott az új sikánról, még ha a versenyen nem is tudta kihasználni: „Sok versenyzőt megelőztem, de senkit sem a sikánban. Van ott elég hely, hogy megpróbálkozz, de soha nem volt rá lehetőségem. Mégis, szeretem a sikánt, növeli a pálya biztonságát.”

Az kategória legjobb újoncaként mindössze egy ponttal van lemaradva csapattársa, Luca Marini mögött az összesített tabellán, akinek még nem sikerült dobogóra állnia.