2024. április 25. 02:59
KezdőlapMotoGPBradl: Jelenleg mély gödörben van a Honda

Bradl: Jelenleg mély gödörben van a Honda

Stefan Bradl az Osztrák Nagydíjon is szenvedett a Repsol Hondával. Dicsérte Álex Márquezt a kockázatvállalási hajlandóságáért, de már 2023-ra gondol.

Stefan Bradl ismét nem szerzett pontot Spielbergben, 28 kör alatt 37,9 másodpercet veszített a győztes Pecco Bagnaiával szemben. A bajor azonban nem járt túl rosszul a Honda mezőnyében, hiszen csapattársa, Pol Espargaró mindössze hét másodperccel érkezett meg előtte, és nem végzett a 16. helynél előrébb. Legjobb Honda-pilóta: Alex Márquez volt a 14. helyen, Takaaki Nakagami pedig bukott.

„A verseny úgy ment, ahogy vártam.” – kezdte Stefan Bradl.

„A rajtom nem volt optimális, sok problémám volt, a kuplung túlságosan csúszott, ez egész hétvégén gondot okozott. Az első kört a 18. helyen zártam. Hátul a lágy, elöl pedig a közepes gumi volt, ezt a helyzetet akartam egy kicsit kihasználni a korai szakaszon. Ez kifizetődött.”

„Azt hiszem, Álex Márquez ma a maximumnál többet hozott ki a motorból. Sokat kockáztatott, és két ponttal jutalmazták. Pol és én többé-kevésbé próbáltunk értékelhető eredményt elérni. A végén sokat kellett gazdálkodnom a gumikkal, hogy a végéig kibírják. Az üzemanyag-felhasználásra is figyelnem kellett.”

„Az új sikán szerintem jó megoldás. Ez a módosítás változatosabbá, és mindenekelőtt biztonságosabbá tette a pályát. Ez nem kérdés.”

„Jelenleg mély gödörben vagyunk a Hondánál. Tudtuk, hogy ezen a pályán nehéz dolgunk lesz. Remélem, hogy Misanóban legalább egy kicsit jobban mennek majd a dolgok. Ott a hangsúlyt az ezt követő kétnapos tesztre helyezzük. Általában a jövőbe tekintünk, hogy előre tudjunk lépni.”