2024. április 19. 13:04
KezdőlapMotoGPPuig: Márquez még nem áll készen a versenyzésre

Puig: Márquez még nem áll készen a versenyzésre

A Honda számára Marc Márquez nélkülözhetetlen. A japán gyártó ezt a jelenlegi MotoGP-szezonban még inkább érzékeli. A misanói teszten vajon ott lesz-e?

A Repsol Honda csapatfőnöke, Alberto Puig a DAZN-nek adott interjújában beszélt a MotoGP szupersztár, Marc Márquez esetleges visszatéréséről. Még ezen a héten (augusztus 25-26.) egy CT-vizsgálat fogja megmutatni, hogy a jobb felkarcsont a kívánt módon összeforrt-e össze. Puig reméli, hogy már a szeptember 6-7-ei misanói teszten visszatérhet Márquez.

„Probléma lesz számunkra, ha nem lesz ott a misanói teszten.” – tisztázta Puig.

„Az orvosok által javasolt lépéseket betartották, és augusztus 25-én vagy 26-án CT-vizsgálatra megy. Ha a csont a megfelelő helyzetben van, akkor haladhatunk előre. Ha nem, akkor várnunk kell.”

„Személy szerint nem hiszem, hogy készen áll a versenyre, de ha készen állna a tesztre… még ha nem is napi 100 kör, de talán négy kifutás, az nagyon fontos lenne. Meg tudná mondani nekünk, hogy „Ez nem, ez igen, vagy úgy néz ki, hogy igen”. Ez nagyon fontos.”

„Ha nem lenne ott a misanói teszten, akkor sem változnának a dolgok. Marc nélkül ugyanúgy folytatjuk, mint eddig, kicsit vakon. Nem arról van szó, hogy a többi versenyző nem érti a motort, de az érti a legjobban, aki már sokszor nyert vele. Ő nagyon jól ismeri. Ez nem mentség, de ha Marc nincs ott, a munkánk sokkal bonyolultabbá válik.”