2024. március 29. 13:53
KezdőlapMotoGPBiztos, hogy nem Petrucci lesz a sérült Mir helyettese

Biztos, hogy nem Petrucci lesz a sérült Mir helyettese

Bár tényleg megkeresték, Danilo Petrucci elmondta, a kötelességek egyelőre a tengerentúlra kötik, és a MotoAmerica bajnoki címére koncentrál.

Danilo Petrucci 13 pontos előnyből kezdhette meg a MotoAmerica Superbike-bajnokság Pittsburgh-i hétvégéjét. Ezt végül Jake Gagne duplájának köszönhetően úgy ahogy van, el is bukta, így hátránya két forduló négy versenyével a szezon vége előtt egyetlen pont.

Ezzel az öldöklő csatával párhuzamosan a tengeren innen, a MotoGP-ben Joan Mir megsérült, emiatt pedig kihagyni kényszerül a San Marinó-i Nagydíjat. A hírek szerint a Suzuki fejében Petrucci neve merült fel helyettesként. Ezt az olasz meg is erősítette, viszont azt is, hogy nem vállalta a feladatot.

Valószínűleg ott leszek Misanóban, de csak nézőként, és nem a Suzukin” – mondja Petrucci. „Beszéltem erről a Ducatival, én is rágódtam rajta jó sokáig, de a MotoAmerica a prioritásom.

Joan Mir első számú helyettese egyébként Sylvain Guintoli lenne, azonban a francia szintén nem bevethető. A Suzuki tesztpilótája még a suzukai nyolcórásra való felkészülés során sérült meg a kezén, így merült fel Danilo Petrucci neve.

Akárki lesz is Mir helyettese, ezt a MotoGP illetékes bizottságának jóvá kell hagynia. Ennek Christophe Ponsson 2018-as, Avintia Ducatinál történő beugrása óta érzik szükségét a vezetőség részéről. Emellett pedig a négy szabadedzés valamelyikén be kell férnie egy körével a 105 százalékos szabály alá, hogy aztán ezt követően az időmérőn is részt vehessen.

A GPOne információi szerint Axel Bassani is esélyes arra, hogy Mir helyettese legyen. Emellett pedig járható út lehet a Suzuki számára, hogy csak egy versenyzővel képviseltessék magukat Misanóban.

ForrásCrash.net