2024. április 23. 13:33
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró a sprintversenyekről: Túl nagy a kockázat

Aleix Espargaró a sprintversenyekről: Túl nagy a kockázat

Aleix Espargaró a hatodik helyen végzett a Red Bull Ringen. A spanyol beszámolt a technikai változtatásokról és beszélt a MotoGP jövő évi új formátumáról.

Az Aprilia versenyzője számára kiábrándítóan indult az osztrák futam, mivel a motorján nem akart bekapcsolni a „startberendezés”. Ennek ellenére a 33 éves versenyző mindent beleadott. A végén még azt is mondta, hogy ez volt pályafutása legjobb versenye.

„A hétvége folyamán változtattunk sok mindenen. A súlyelosztáson, hosszabb lett a motor és csökkentettük a súlypontot. Mindent megpróbáltunk, de nem kimondottan váltak be az újítások.” – hangsúlyozta a világbajnoki második helyezett az interjúban.

„Úgy fékeztem a versenyen, mint egy őrült, nem is tudom, miért nem követtem el egyetlen hibát sem, de a végén tönkretettem vele a gumit.”

„Tudom, hogy pontokat vesztettünk a bajnokságban, de nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel. Nem tehettem mást. Nagyon koncentráltak voltunk a verseny során, és stabil teljesítményt nyújtottunk, de ennyire volt elég.”

„Most már nagyon várjuk Misanót, mert ez is egy nagyon szűk pálya, nem lesz könnyű. Először is túl kell élnünk ezt a hétvégét, mielőtt elmegyünk Aragonba és más pályákra, amelyek jobban fekszenek nekünk.”

A 2023-as új sprintverseny-koncepcióról az Aprilia gyári versenyzőjének további gondolatai vannak.

„Biztos vagyok benne, hogy a MotoGP vezetősége úgy gondolja, hogy egy sprintverseny a legjobb intézkedés a jobb show és a sportág számára. Nem osztom ezt a véleményt, ez az én véleményem. Nem hiszem, hogy ez megoldás lenne. A kockázat túl nagy. 44 futam túl sok a MotoGP osztályban.”

„Azt mondják, hogy ugyanaz a pályaidő, de ez ‘baromság’. Mert az nem ugyanaz, ha egy FP4-en vagy egy versenyen mész. Megpróbálom, és alkalmazkodnunk kell a bajnoksághoz. Most így döntöttek, nekünk kell megbirkóznunk vele, de talán ez egy jó megoldás.”