2024. április 16. 06:39
KezdőlapMotoGPDall'Igna szerint a többi ducatis pilóta nem hátráltatja Bagnaiát

Dall’Igna szerint a többi ducatis pilóta nem hátráltatja Bagnaiát

Pénteken a Ducati bejelentette a következő szezonban induló versenyzőpárost. Enea Bastianini Pecco Bagnaia mellett egy Desmosedici motorral fog versenyezni a gyári csapatban.

Jorge Martín és Enea Bastianini körökön át küzdöttek a pozíciókért a Red Bull Ringen. Mindketten többször is megelőzték egymást. Az ok: a 2023-as második gyári helyért harcoltak a Ducatinál. Végül egyikük sem tudta befejezni a futamot.

Most már biztos, hogy a háromszoros MotoGP-futamgyőztes Bastianini nyerte el az áhított gyári ülést. Előtte még azonban a Ducati idén Pecco Bagnaia vezetésével a világbajnoki cím megszerzését tűzte ki célul. A 25 éves versenyző a legutóbbi három versenyt megnyerte, és 20 futamból 13 után még mindig 44 pont a lemaradása a gyári Yamaha versenyzője, Fabio Quartararo mögött, aki az élen áll.

Gigi Dall’Igna a múlt héten beszélt a „La Gazzetta dello Sport” munkatársának, Paolo Ianierinek az esélyeikről, illetve arról, hogy csapaton belül bárki borsot törhet-e Pecco Bagnaia orra alá.

„Még mindig látom a lehetőséget, de nem támaszkodhatunk csak az erőnkre. A lehető legjobban kell teljesítenünk. Már most kijelenthetjük, hogy senki sem zavarhatja Peccót: hülyeség lenne, ha egy Ducati-pilóta ok nélkül ezt tenné.”