szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPBastianini menedzsere: Ez volt a jó döntés a Ducatitól

Bastianini menedzsere: Ez volt a jó döntés a Ducatitól

Carlo Pernat nyilván a saját igazát látja abban, hogy 2023-tól nem Jorge Martín, hanem Enea Bastianini ül a gyári Ducatira Bagnaia mellé.

- Hirdetés -

A 2023-as szezonra vonatkozó pilótapiac egyik legizgalmasabb kérdése az volt, ki lesz a távozó Jack Miller utódja Pecco Bagnaia mellett a gyári Ducatin. Azt nagyon rég tudni lehetett, hogy erre két ember, Jorge Martín és Enea Bastianini pályázik valós eséllyel. A média képviselői sokáig találgattak, ki kerül fel a nagycsapathoz, végül a Ducati választása a szezont kiválóan kezdő, igaz, azóta kicsit a mezőnybe szürkülő olasz lett.

Enea Bastianini menedzsere, Carlo Pernat szerint pedig nyilván ez volt a jó döntés.

- Hirdetés -

A Ducati jól döntött” – szögezi le Pernat. “Megítélhetje mindenki, ahogy akarja, de ez a jó döntés. Jól csinálta a Ducati, hogy kivárt. Sokan talán azt hitték, hogy már meg is van Jorge Martín szerződése 2023-ra.

Bastianini idén már három futamot is nyert, és hatodik összetettben. Jorge Martín összesen két dobogót tud felmutatni 2022-ből és csak kilencedik összetettben.

Ezek az eredmények azt mutatják, hogy Enea egyszerűen jobb szezont fut, mint Jorge. Három versenyt nyert, és sokkal előrébb van nála a tabellán is. Sportszempontból ez egy teljesen logikus döntés volt. A világon mindenki azt hitte, hogy Jorge van előnyben ezért az ülésért, de megváltoztak a dolgok. Azt gondolom, ez pedig kizárólag Jorgén múlt. A tavalyi szezon után tényleg inkább úgy álltak a dolgok, hogy ez az ülés Jorgéé lesz, idén viszont Bastianini miatt kisebb krízisbe is került. Ötször nullázott!

SourceAS
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)