2024. április 18. 06:19
KezdőlapMotoGPPoncharal izgatott Pol Espargaró érkezése miatt

Poncharal izgatott Pol Espargaró érkezése miatt

Hervé Poncharal és a Tech3 MotoGP alakulata új kihívás elé néz 2023-ban a GASGAS gyári csapataként. A francia különösen izgatott Pol Espargaró érkezése miatt.

A Tech3 negyedik éve áll kapcsolatban a KTM-mel, és 2023-tól Hervé Poncharal versenycsapata ezután GASGAS gyári csapatként indul a motoros világbajnokság királykategóriájában. A motorok megegyeznek majd az RC16-os motorokkal. „A legjobbat fogjuk nyújtani ezeken a motorokon” – ígérte Pit Beirer.

Miért esett a választás tulajdonképpen az eredetileg spanyol GASGAS márkára, holott a Husqvarna már egy évvel régebb óta GP-versenyez a  Moto3-as géposztályban? Tisztázta a Pierer Mobility igazgatótanácsának tagja, Hubert Trunkenpolz: „A GASGAS-t a jövőben inkább motorsportos márkaként pozícionáljuk a csoporton belül. A Husqvarna viszont az a márka, amelyet inkább a városi mobilitás irányában látunk. A GASGAS dinamikus, fiatalos: Húzd a gázt!. Azt hiszem, ez mindent elmond arról, hogy mi a célunk a márkával.”

A Red Bull okán feltűnő kék-ezüst és a KTM márka narancssárgája után, a csapat jövőre a piros-fehér GASGAS márkát képviseli.

Hervé Poncharal lelkendezett: „Amióta csatlakoztunk a Pierer Mobility AG-hoz, szakmai szempontból életem legboldogabb éveit éltem át. Amikor Stefan Piererrel, Hubert Trunkenpolzzal és Pit Beirerrel dolgozol, a cél és a legfontosabb természetesen a verseny. De az estéket is szívesen töltöm ezekkel az urakkal, amikor az üzletről, a stratégiáról és a motorkerékpár-ipar fejlődéséről beszélgetünk. Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy egy európai gyártóhoz tartozhatok. Az európai gyártók összességében felemelkedőben vannak, ezt minden vasárnap láthatjuk a MotoGP dobogóján.”

“Az, hogy a GASGAS teljes értékű gyári csapata lehetek, büszkeséggel tölt el” – hangsúlyozta a francia, aki nemcsak a KTM felső vezetésének mondott köszönetet, hanem az Aspar csapatnak is, akik magasra emelik a GASGAS márkát a kisebb géposztályokban. „Szeretnék köszönetet mondani Jorge „Aspar” Martíneznek és versenyzőinek, akik egyengetik az utat. Nagyszerű munkát végeznek, és mindannyian fejlődtünk. Mindannyian összetartozunk, és örülök, hogy most még közelebb kerültünk egymáshoz.”

A tehetséges versenyzők számára egyébként a GASGAS mostantól a Red Bull KTM-hez hasonlóan karrierlétrát kínál a Moto3-tól a Moto2-n át a MotoGP-ig. Hubert Trunkenpolz ezzel kapcsolatban megerősítette, hogy az Asparral már megállapodtak az együttműködés további három évre történő folytatásáról.

Poncharal nagyon örült Pol Espargaró visszatérésének is a csapatához.

„Nagyszerű éveket töltöttünk együtt tekintett vissza a Tech3 csapatfőnöke. „Mindig is mondtuk, hogy Pol egy igazi harcos. Pol kulcsfigurája volt a KTM MotoGP-programjának, és nagyon örülök, hogy visszatér a családhoz. Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele, és úgy gondolom, hogy ő a tökéletes nagykövete a GASGAS márkának. Olyan ez, mint egy tündérmese – üdv újra itt!”

Poncharal szerint a GASGAS-MotoGP projekt nem is indulhatna jobban. „Egyszerűen boldog vagyok, szeretem a kihívásokat. Ezért vagyok itt, és a versenyzés a kihívásokról szól” – mondta. „És nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek az új kihívásnak.”