2022. december 07. 22:03
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPA Red Bull F1-es szakembereit csábította át a KTM

A Red Bull F1-es szakembereit csábította át a KTM

- Hirdetés -

Nem ment messzire munkaerőért a 2023-as szezonra a KTM: a szintén osztrák Red Bull F1-es szakemberei érkeznek hozzájuk.

A KTM annak idején még 2017-ben debütált a királykategóriában, 2019 óta pedig a Tech3-vel szatelitcsapata is van. Ez utóbbi egyébként a másik házon belüli márka, a GASGAS arculatát veszi magára a 2023-as szezonra. Az évek során összesen hat KTM-es futamgyőzelem született, Miguel Oliveira és Brad Binder révén.

A további fejlődés érdekében most az osztrákok majdhogynem házon, de minimum országon belül erősítenek. A KTM-hez ugyanis az F1 jelenlegi csúcsistállója, a Red Bull kötelékéből érkeznek majd mérnökök a 2023-as szezonra.

- Hirdetés -

Nem a KTM lesz az egyetlen, aki ezt az utat választja a felzárkózásra a tradicionális nagy gyártók mögé. Az évek során tett már így az Aprilia is, olyannyira, hogy maga a csapatfőnök Massimo Rivola is korábban az F1-ben dolgozott. Egyébként pont az Aprilia volt az inspiráció a KTM számára, erről a márka vezérigazgatója, Stefan Pierer beszélt.

- Hirdetés -

Az Aprilia is hozott F1-es tapasztalatot, és ez nagyon jól sült el számukra” – dicséri a riválist Pierer. “A főnökük (Massimo Rivola) nagyon okos, kedvelem őt nagyon. Ő is a Forma-1-ből jött, és rengeteg hasznos tudást hozott magával. Nagyon örülök, hogy jövőre három európai gyártó lesz két japán ellen, miután a Suzuki kivonul. Imádom, hogy ekkora verseny lesz az európai gyártók között. Emellett pedig le szeretném győzni a japánokat. Ez ennyire egyszerá.

2023-ra a KTM is az Aprilia által kikövezett útra lép rá. Ennek érdekében pedig érkeznek a Red Bull szakemberei – ugyancsak a Forma-1-ből.

Szerencsére nagyon hosszú idő óta kiváló a kapcsolatunk a Red Bull-lal, így tudtuk, hol kell kopogtatni. Több száz, Forma-1-es tapasztalattal rendelkező szakemberük van, ez pedig kulcsfontosságú lesz 2023-at illetően.

A Red Bull Racing versenyzője, Max Verstappen tavaly karrierje első világbajnoki címét ünnepelhette. Idén jó úton halad a címvédés felé, miután előnye tetemes, 91 pontos.

- Hirdetés -
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)