2024. április 23. 13:06
KezdőlapMotoGPA Red Bull F1-es szakembereit csábította át a KTM

A Red Bull F1-es szakembereit csábította át a KTM

Nem ment messzire munkaerőért a 2023-as szezonra a KTM: a szintén osztrák Red Bull F1-es szakemberei érkeznek hozzájuk.

A KTM annak idején még 2017-ben debütált a királykategóriában, 2019 óta pedig a Tech3-vel szatelitcsapata is van. Ez utóbbi egyébként a másik házon belüli márka, a GASGAS arculatát veszi magára a 2023-as szezonra. Az évek során összesen hat KTM-es futamgyőzelem született, Miguel Oliveira és Brad Binder révén.

A további fejlődés érdekében most az osztrákok majdhogynem házon, de minimum országon belül erősítenek. A KTM-hez ugyanis az F1 jelenlegi csúcsistállója, a Red Bull kötelékéből érkeznek majd mérnökök a 2023-as szezonra.

Nem a KTM lesz az egyetlen, aki ezt az utat választja a felzárkózásra a tradicionális nagy gyártók mögé. Az évek során tett már így az Aprilia is, olyannyira, hogy maga a csapatfőnök Massimo Rivola is korábban az F1-ben dolgozott. Egyébként pont az Aprilia volt az inspiráció a KTM számára, erről a márka vezérigazgatója, Stefan Pierer beszélt.

Az Aprilia is hozott F1-es tapasztalatot, és ez nagyon jól sült el számukra” – dicséri a riválist Pierer. „A főnökük (Massimo Rivola) nagyon okos, kedvelem őt nagyon. Ő is a Forma-1-ből jött, és rengeteg hasznos tudást hozott magával. Nagyon örülök, hogy jövőre három európai gyártó lesz két japán ellen, miután a Suzuki kivonul. Imádom, hogy ekkora verseny lesz az európai gyártók között. Emellett pedig le szeretném győzni a japánokat. Ez ennyire egyszerá.

2023-ra a KTM is az Aprilia által kikövezett útra lép rá. Ennek érdekében pedig érkeznek a Red Bull szakemberei – ugyancsak a Forma-1-ből.

Szerencsére nagyon hosszú idő óta kiváló a kapcsolatunk a Red Bull-lal, így tudtuk, hol kell kopogtatni. Több száz, Forma-1-es tapasztalattal rendelkező szakemberük van, ez pedig kulcsfontosságú lesz 2023-at illetően.

A Red Bull Racing versenyzője, Max Verstappen tavaly karrierje első világbajnoki címét ünnepelhette. Idén jó úton halad a címvédés felé, miután előnye tetemes, 91 pontos.