2024. március 29. 13:51
KezdőlapMotoGPTapasztalatát hasznosítaná a Repsolnál Mir

Tapasztalatát hasznosítaná a Repsolnál Mir

Hivatalossá vált a régóta sejtett információ, miszerint Joan Mir a Repsol Honda versenyzője lesz. Úgy érzi, tud mit vinni oda.

Lassan végleges formát ölt a MotoGP 2023-as rajtrácsa. Ennek a következő lépése az volt, hogy hivatalossá vált egy régóta nyílt titokként kezelt információ. Joan Mir a Repsol Honda versenyzője lett.

Mir úgy érzi, van a tarsolyában egy s más, amit vinni tud Marc Márquez mellé.

Nagyon izgatott vagyok, hogy végre hivatalosan is bejelenthetem, hogy a Repsol Honda versenyzője leszek 2023-tól. Köszönettel tartozom a HRC-nek a bizalomért, és a nekem adott lehetőségért, hogy ezekért a történelmi színekért versenyezhetek. Ki fogjuk használni azt a tapasztalatot, amit az évek során magamra szedtem a Suzukinál. A cél az, hogy a lehető legtöbbet tudjak segíteni a Hondának abban, hogy ismét világbajnok lehessen. Most viszont itt az idő, hogy a rehabilitációmra koncentráljak, hogy az a legjobban sikerüljön, ami után pedig a lehető legeredményesebben fejezhessem be a szezont a Suzukival” – fogalmazott a hivatalos bejelentéssel kapcsolatos tweetjében Joan Mir.

Joan Mir 2019-ben, egyetlen Moto2-es szezon után került fel a MotoGP-be, azóta kizárólag a Suzuki színeiben versenyzett. Első (és egyetlen) győzelmét a japánokkal még 2020-ban szerezte, igaz, az az egy is világbajnoki címhez segítette abban az évben.

Mir jelenleg tizenkettedik összetettben, köszönhetően annak, hogy hatszor is kiesett már idén. A legutóbbi, osztrák futamon elszenvedett bukás ráadásul sérüléssel is járt, erre utalt posztjában a világbajnok.

ForrásTwitter