2024. március 28. 18:46
KezdőlapMotoGPMisano: Quartararo az élen délelőtt, a szabadkártyás Pirro 3.!

Misano: Quartararo az élen délelőtt, a szabadkártyás Pirro 3.!

Fabio Quartararo egy egyszemélyes hadsereg kilenc Ducati és az Apriliák ellen. De egyelőre jól megy neki ez a szerep Misanóban is.

Az elmúlt három futam kivétel nélkül Francesco Bagnaia felzárkózásáról szólt, miután a gyári Ducati olasz motorosa mindhármat meg tudta nyerni. A fogyatkozó előnye tudatában Fabio Quartararo így tisztában volt azzal, hogy csúcsformára lesz szüksége.

Nem volt viszont egyszerű a francia helyzete, hiszen Espargaró mellett javuló tendenciát mutat a csapattárs is, valamint a Ducati benevezte Michele Pirrót is szabadkártyásként, így egy kilencedik Ducati is az ő babérjaira tört.

Fabio Quartararo aztán rögtön kifejezetten erősen is kezdett, ugyanis rögtön az FP1 elején ő állt a lista elejére. A yamahás köreiben azért voltak itt-ott hibák, hiszen többször elhagyta a pályát, ezzel bukva azt az adott körét. Ezt többször kifejezetten idegesen viselte.

Quartararo dühe:

Pirro olyannnyira érezte a hazai pályát, hogy időszakosan még ő is rendelekezett az éppen aktuális legjobb idővel, de amikor nem, akkor is jó pozícióban volt.

Szintén az FP1 történése volt, amikor Franco Morbidelli kicsi híja volt, hogy eldobja Yamaháját.

Morbido mentése:

Az edzés legjobb idejét végül, ahogy az FP1 elején, úgy a végén is Fabio Quartararo neve mellett kellett keresnünk. Mögötte két Ducati és két Aprilia jött, Miller-Pirro, valamint Espargaró-Viñales sorrendben. A top 15-öt mindössze egy másodperc és egy ezred választotta el egymástól.

Az FP1 végeredménye