2024. április 25. 14:18
KezdőlapMotoGPZarcónál valami még nem áll össze

Zarcónál valami még nem áll össze

A Prima-Pramac Ducati versenyzője, Johann Zarco rengeteg tapasztalata ellenére küszködött a Desmosedici beállításaival a MotoGP első edzésnapján Misanóban, és egy bukással is meg kellett küzdenie.

Johann Zarco a negyedik helyen végzett az időmérőn pénteken Misanóban. A francia a Ducati beállításával járó fáradságos munkára panaszkodott. A nap leggyorsabb versenyzőjével, Enea Bastianinivel szemben 0,3 másodpercet veszített.

„Nagyon nehéz nap volt. Nehéz volt beállítani a motort, mert nagyon rázkódott.” – panaszolta a kétszeres Moto2-es világbajnok.

„Lehet, hogy a pálya most megint hullámosabb. Délután azonnal elestem, de képes voltam folytatni. Aztán változtattunk néhány dolgon – a vezetési stíluson is. Örülök, hogy sokkal jobban sikerült.”

„Itt teljesen más a helyzet, mint Spielbergben, a pálya keskeny. Összegyűjtöttünk néhány információt. Jelenleg a huplik és a rakoncátlan motor miatt alig tudunk következetesen motorozni. A lágy gumival néhány probléma megszűnt – képes voltam megtenni legalább ezt az egy gyors kört.”