2024. április 23. 12:25
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Ez nem a világ vége

Aleix Espargaró: Ez nem a világ vége

A 9. rajtkockából indulva a világbajnoki második helyezett Aleix Espargarónak nem lesz könnyű dolga ma Misanóban.

„Ez nem a világ vége.” – mondta Espargaró a MotoGP kvalifikáció után.

„Nehéz lesz a harmadik sorból indulni. Jó munkát végeztünk, a motor most már stabilabb féktávon. Az FP4-en versenyképes voltam és jó tempót diktáltam. Különösen a verseny második felét illetően vagyok magabiztos, a gumikopásom nagyon alacsony, és sok körön keresztül gyors tudok lenni. Elégedett vagyok az előrelépéssel, de a kvalifikáción uralkodó körülmények között nem volt elég önbizalmam ahhoz, hogy  harcoljak a pole pozícióért.”

Espargaró 32 ponttal van lemaradva az élen álló Fabio Quartararo mögött. A francia a nyolcadik helyre kvalifikálta magát, így közvetlenül a katalán mellől indul majd.

„A MotoGP-ben, ha egy százalékkal kevesebbet kockáztatsz, három pozíciót veszítesz. Így van ez manapság, ez rendkívül kemény. Amikor a bajnoki címért harcolsz, használnod kell az eszedet. Ez nem a világvége, csak egy edzés volt. Ha nem lett volna vesztenivalóm, többet kockáztattam volna, de ez van, ami van. Elfogadtam ezt a pozíciót, a verseny ma lesz. Megpróbálok nem hibázni a futam elején – de úgyis a végén dől el minden.”