2024. március 28. 16:25
KezdőlapMotoGPOlasz győzelem Ducatival Misanóban - Versenyzői nyilatkozatok

Olasz győzelem Ducatival Misanóban – Versenyzői nyilatkozatok

A Ducati gyári versenyzője, Francesco Bagnaia nem mindennapi győzelmet szerzett leendő csapattársa, Enea Bastianini ellen. Maverick Viñales a harmadik helyet szerezte meg.

A Gresini versenyzője egyre közelebb és közelebb dolgozott Bagnaia-hoz, de az utolsó körben egy apró hiba megnehezítette a dolgát. A célban Bastianini mindössze 0,034 másodperccel maradt le Bagnaia mögött, aki sorozatban negyedik győzelmét aratta. Ez még soha nem sikerült Ducati versenyzőnek a MotoGP géposztályban. A harmadik helyet Viñales szerezte meg, aki harmadik dobogós helyezését ünnepelhette az RS-GP-vel.

Fabio Quartararo  az ötödik helyen végzett, egy hellyel megelőzve az Aprilia sztárját, Aleix Espargarót. Andrea Dovizioso az utolsó nagydíján a 12. lett.

A dobogósok nyilatkozatai következnek:

1. Pecco Bagnaia: „A rajt nehéz volt, mert a tapadás nagyon alacsony volt. Ezután problémáim voltak azzal, hogy megtaláljam a kellő tapadást, de a tankban lévő üzemanyag mennyiségének csökkenésével sokkal jobb lett az érzés a gumikkal. Az utolsó körökben megpróbáltam előnyt szerezni, de Enea túl gyors volt. Nagyon örülök ennek a győzelemnek.”

2. Enea Bastianini: „Remekül érzem magam. Az utolsó körben megpróbáltam megnyerni a versenyt, de Pecco hihetetlenül jó volt, különösen a futam utolsó részében nagy nyomást gyakorolt rám. Ennek ellenére boldog vagyok, nagyon jó küzdelmet vívtunk. A rajtom nem volt túl jó, de aztán körről körre jobb lett. A dobogó rendben van, nagyon boldog vagyok.”

3. Maverick Viñales: „Büszke vagyok az Apriliával végzett munkánkra. Sokat tanultam ezen a napon. Megtanultam, hogy hol kell fejlődnünk. Nagyon elégedett vagyok a közönséggel. Az olasz szurkolók, az Aprilia rajongók hihetetlenek. Tovább kell dolgoznunk. Nagy gratuláció Peccónak és Eneának. Jó versenyt mentek, mi is próbálkoztunk, de még mindig van hova fejlődnünk.”