2024. március 29. 07:43
KezdőlapMotoGPMiller: Majd' összesz*rtam magam az élmezőnyt látva

Miller: Majd’ összesz*rtam magam az élmezőnyt látva

A pole pozícióból indulva a Ducati gyári pilótája, Jack Miller egy körig vezette a misanói futamot, majd az ausztrál kicsúszott.

Jack Millernek négy évet kellett türelmesen várnia arra, hogy a MotoGP-géposztályban újra az első rajtkockából indulhasson. Kiválóan rajtolt, egy jó körön át vezette a versenyt Enea Bastianini és csapattársa, Pecco Bagnaia előtt.

„Nem így képzeltük el a napot.” – összegzett Miller a balesete után.

„Már az elejétől fogva arra törekedtem, hogy elmeneküljek, vagy legalább leváljak a csoporttól. Másfél körig jól ment, aztán jött a 4. kanyar. Kicsit széles ívben mentem be a kanyarba, és tudtam, hogy a határon vagyok. A baleset után felvettem a motort, és továbbmentem, de már nem volt túl sok értelme.”

Míg Bagnaia zsinórban negyedik győzelmét ünnepelte a Ducati színeiben és feljött a világbajnokság második helyére Fabio Quartararo mögé, addig Miller 53,3 másodperccel lemaradva a 18. helyen végzett. Az összesített tabellán a 27 éves versenyző a hatodik helyen áll.

„Tudjuk, hogyan ment ez a hétvége, milyen volt a tempóm, és tudom, milyen érzés volt a motoron, ezért is olyan kiábrándító ez a bukás. Fogjuk a pozitívumokat, és dolgozunk tovább.”

„Nem mondom, hogy nyertem volna. A 2 éllovas idejét látva, majd’ összesz@rtam magam. 1:31,9 perc, 1:31,8 perc az utolsó körben, 27 körrel a hátuk mögött használt gumikon, ez lenyűgöző volt. Ez ugyanaz a sebesség volt, mint a pole köröm. Nagyon jól mentek. Akárhogy is, jobb, ha nem gondolunk az elszalasztott lehetőségekre.”