2024. április 25. 10:37
KezdőlapMotoGPBagnaia elárulta, honnan az elképesztő formajavulás

Bagnaia elárulta, honnan az elképesztő formajavulás

Francesco Bagnaia az elmúlt négy futamot kivétel nélkül megnyerte. Ehhez a mentalitásán kellett változtatnia.

Volt idő, amikor Francesco Bagnaia 91 pontos hátrányban volt a vb-tabellát gyakorlatilag a szezon eleje óta vezető Fabio Quartararo mögött. Németország óta viszont minden egyes futamot megnyert, ez négy futamot jelent sorozatban. Erre soha Ducati-motoros nem volt még képes. Hátránya a misanói győzelem után így már nem 91, hanem már csak 30 pont, ami még mindig nem kevés, de legalább már csak harmada annak, ami a Saschsenring után előtte tornyosult.

Mi kellett ehhez a pálforduláshoz? Bagnaia szerint az, hogy ne helyezzen magára túl nagy terhet.

30 pont még mindig rengeteg” – mondja Bagnaia a jelenlegi helyzetet illetően. „Szóval nem is akarok ezzel foglalkozni. Amivel foglalkozni akarok, az az, hogy a csapat mennyire nagyszerű munkát végez. A szezon második felében okosak vagyunk, megértjük a versenyeket és látjuk, mire vagyunk képesek. Most például a győzelemre. Ha pedig ott lesz rá az esély, meg fogom próbálni. Az biztos, hogy jól dolgozunk, kiegyensúlyozottak tudunk lenni, ellentétben a szezon elejével.

A másik, amivel Bagnaia saját megérzése szerint nem szabad, hogy foglalkozzon, az a világbajnoki cím. Ez egyébként szintén jót tett szerinte az eredményeinek.

Majd foglalkozom vele, ha 10, de még inkább, ha 5 ponton belül leszek. Túl sok a hiba jelenleg a nevem mellett ahhoz, hogy a vb-címről álmodozzak. Szóval a cél jelenleg az, hogy versenyképes legyek, és a riválisok előtt végezzek. Ez a hozzáállás kulcsfontosságú volt a szezon második felében. Jelenleg egyetlen dologra fókuszálok, és az a munka, amit elvégzünk egy adott hétvégén.

ForrásMotoGP