2024. április 16. 16:53
KezdőlapMotoGPMárquez egyelőre inkább szenved a visszatérés után

Márquez egyelőre inkább szenved a visszatérés után

Négy hónap után Marc Márquez már majdnem versenykörülmények között motorozik. A misanói teszten viszont egyelőre még sok a problémája.

Azok után, hogy Marc Márquez nemrég, még egyedül, a MotorLand Aragón pályáján gyakorolt, tegnap már Misanóban került még egy lépéssel közelebb a versenykörülmények között történő visszatéréshez. Ezt követően pedig a San Marinó-i Nagydíj után a pályán maradó MotoGP-mezőny kétnapos tesztjén volt jelenése. Márquez első nekifutásra leginkább technikai újdonságokat próbálgatott, legjobb ideje pedig egy másodperccel is lassabb volt Bagnaiáénál.

Egyelőre a gyors kör sokadlagos feladat, a cél a visszarázódás. Ez pedig nem egyszerű.

Az első kifutásokat még nem élveztem egyáltalán, aztán délutánra kicsit jobb lett minden” – mondta Márquez az első tesztnap végén. „Őszintén szólva az első nap még jóval inkább a szenvedésről szólt. Ez viszont normális. Így volt ez Katarban, a szezon előtt is, mert ezek a motorok brutálisak. Ilyenkor lehetsz akármilyen fitt, van gondod. Amikor én kimentem a pályára, azt láttam, hogy mindenki brutális tempóban megy. Nyilván ők a versenyhétvégék terhelése mellett más ritmusban vannak. Én a sajátomra koncentráltam. Ki kellett tapasztalnom, hogy kell vezetnem a motort, milyen testhelyzetben. Nem volt egyébként rossz, kedden jöhet a következő lépés.

Négy hónap kihagyás furcsa dolgokra készteti az embert. Márquez is ilyen volt. „100 nap után ösztönből vezetsz. Fogalmad sincs, milyen a köridőd ilyenkor. De végül ez nem is lett rossz. De a legfontosabb az volt, hogy minél több kört meg tudjak tenni. Erre a testem és konkrétan a karom pedig jól reagált. Egyelőre rövid etapok voltak a soron, a hosszúkhoz még rengeteg munka vár rám. Dolgoznak az izmok, de akkora erőkifejtés még odébb van.

Ez azt jelenti, hogy a versenyhétvégék teljesítése is odébb lehet még. „Ha most lett volna egy 27 körös verseny, biztos, hogy nem fejezem be. Talán 10-et tudtam volna teljesíteni, annyit biztos, hogy nem.