2024. április 20. 05:30
KezdőlapMotoGPViñales már Aragónban használná a 2023-as vázat

Viñales már Aragónban használná a 2023-as vázat

Maverick Viñales egyre magabiztosabban érzi magát az Aprilián, és úgy tűnik, a tesztek alatt is jó az irány. A spanyol a legutóbbi versenyen már harmadszor állhatott fel a dobogóra, és elmondása szerint a teszten egy újabb lépést tett előre.

„Elsősorban a beállításokra koncentráltunk, mert a versenyen az utolsó körökben már nagyon szenvedtem, és nem voltam olyan gyors, mint szerettem volna. Az egyértelmű, hogy fejlődtünk, és rengeteg adatot gyűjtöttünk a jövő évi szezonra. Emellett pedig olyan újdonságokat is kipróbáltam, amelyek abba az irányba tartanak, amerre nekem is tetszik.”

Forrás: MotoGP Media

A legnagyobb fejlesztési csomag az új váz volt, amit a misanoi teszten használt először.

„Kipróbáltam egy új vázat, és sokkal jobban éreztem magam vele. Elméletileg csak a következő szezonra készült volna, de nyerni akarunk az Apriliával, és már idén használni fogjuk. Érdekes lesz más pályákon is kipróbálni, mert ezen a teszten nagyon jók voltak a tapadási viszonyok. Meglátjuk Aragonban hogyan fog működni, úgy vélem, tettünk egy lépést előre.”

Forrás: MotoGP Media

A Motorland Aragón ráadásul hazai pálya lesz mindkét Apriliás versenyzőnek. Érdekes kérdés lehet, hogyha Viñales így teljesít, akkor mennyiben segítheti a vb-címre még esélyes csapattársát.

„Nem hiszem, hogy Aleixnek gondjai lennének majd Aragonban. Ha mégis, akkor a szélárnyék segítségével nyerhet majd néhány tizedet. Bölcs taktika az időmérőn csapatjátékosként menni, mert ha jó rajthelyet szerzel Aragonban, akkor a verseny felét már szinte teljesítetted is. És ha lesz esély, megyek a győzelemért. Misanoban is volt, és szerintem a következő versenyen is lesz.”

Bár már egy éve az Aprilia csapatát erősíti, de van egy nagyon érdekes adat Viñalesről: még egyszer sem esett el a motorral.

„Ez azt jelenti, nem vagyok még a határon. Még mindig vannak gátak, amiket át kell törni, egyelőre nem volt visszalépés, csak fejlődés. Eljön a nap, amikor a földön találom majd magam, mert még mindig meg kell találnom a motor határait – különösen egy körön.”