2024. április 23. 18:08
KezdőlapMotoGPBagnaia felkerült a legnagyobbak listájára

Bagnaia felkerült a legnagyobbak listájára

Pecco Bagnaia zsinórban negyedik MotoGP-győzelmével feliratkozott a legnagyobbak listájára a világbajnokság történetében.

Francesco „Pecco” Bagnaia Assen, Silverstone és Spielberg után sorozatban negyedik MotoGP-diadalát aratta Misanóban. A világbajnoki tabellán az olasz már csak 30 ponttal van lemaradva a világbajnok Fabio Quartararo mögött.

A Ducati világbajnoki reménysége az abszolút szupersztárok listájához csatlakozott a hazai pályáján, Misanóban aratott diadalával – ahol a 25 éves torinói versenyző az elmúlt években kétszer is bukott.

Korábban egyetlen Ducati-pilótának sem sikerült négy győzelmet aratnia zsinórban a MotoGP kategóriában. Ez a bravúr még Stonernek sem sikerült a Ducatival.

Az uralkodó ebben a statisztikában is Giacomo Agostini a maga tíz győzelmével – de Mick Doohan és Marc Márquez is egy szinten van vele. A legendás ausztrál 500 köbcentis kétütemű pilóta Doohan 1997-ben tízszer diadalmaskodott. A múlt keddi teszten visszatérő Márquez 2014-ben, második MotoGP-szezonjában szintén tízszer győzött zsinórban. John Surtees és Mike Hailwood számára zsinórban hét győzelem volt a végállomás.

Bagnaia VR46-os főnöke és mentora, Valentino Rossi szintén hétszer nyert zsinórban a MotoGP világbajnokságon. Ez 2002-ben történt, amikor Rossi még Hondával versenyzett.