2024. március 29. 14:04
KezdőlapMotoGPNakagami és az LCR Honda 2023-ban is együtt

Nakagami és az LCR Honda 2023-ban is együtt

A mai napon bejelentette a Honda Racing Corporation, hogy egy évvel meghosszabbítottak Takaaki Nakagami szerződését. A japán versenyző így jövőre is Lucio Cecchinello csapatában húzza majd az aranyszárnyas motor gázmarkolatát.

Az LCR Honda csapat tweetjében látható fotón Nakagami a csapatfőnök Lucio Cecchinellóval, valamint a HRC igazgatójával, Tetsuhiro Kuwatával fog kezet.

A hosszabbítás értelmében Nakagami az LCR Honda két motorja közül a japán olajipari cég, az Idemitsu színeit viselő RC213V-n fog ülni jövőre is – csapattársa a kivonuló Suzukitól érkező Álex Rins lesz (az ő motorját egy másik olajcég, a Castrol szponzorálja).

A 30 éves, csibai születésű Nakagami 2018-ban debütált a királykategóriában az LCR Honda Idemitsu csapatnál, a 2023-as lesz a hatodik közös szezonjuk. Ezalatt Nakagami ötször lett az év legjobb privát versenyzője, egy rajtelsőséget és hét darab top 5-ös helyezést szerzett.

Nakagami azonban már 2014 óta együttműködik a Hondával és az Idemitsuval: négy szezont töltött a Moto2-es géposztályban az Idemitsu Honda Team Asia színeiben, amely során kilencszer állt dobogóra – ebből kétszer a legfelső fokára. (Korábban, az Italtrans Racingnél további öt dobogós helyet szerzett.).

Ezzel, illetve Luca Marini tegnapi leigazolásával már csupán egyetlen szabad hely maradt a MotoGP 2023-as mezőnyében: a Tech3-ból átalakuló GasGas Factory Racingnél kérdéses még Pol Espargaró csapattársának a személye – aki a pletykák szerint a Moto2-ből érkező Augusto Fernández lesz.

Takaaki Nakagami: „Nagyon örülök, hogy a 2023-as MotoGP szezonban is az LCR Honda Idemitsuval versenyezhetek. Hálás vagyok azért a támogatásért, amit az Idemitsu és a Honda nyújt nekem. Szeretnék köszönetet mondani a minidig nagyszerű rajongóimnak. Ez az évad nem igazán hozta az elvártakat, de keményen fogok dolgozni azért, hogy azt nyújthassam, amit kell. Három éve rendeztek utoljára Japán Nagydíjat. Alig várom, hogy a japán szurkolók előtt motorozhassak, és hallhassam, ahogy drukkolnak nekem.”

Koji Watanabe, a Honda Racing Corporation elnöke: „Örömmel tölt el, hogy a következő MotoGP szezonban is egytt harcolhatunk Takaaki Nakagamival. Az idei év kemény volt a HRC számára, de az ő elszántsága, amelyet a nehézségek ellenére minden egyes nagydíjon tanúsít, ösztönzőleg hat számunkra. A Honda támogatni fogja a csapatot, hogy a Nakagami és a rajongók által elvártakat nyújthassák. Szeretném külön megköszönni az Idemitsunak a támogatást.”