2024. április 25. 08:44
KezdőlapMotoGPDovizioso - Milyen emlékeket rejt a búcsúsisak?

Dovizioso – Milyen emlékeket rejt a búcsúsisak?

Andrea Dovizioso színes, patchwork sisakban teljesítette búcsúfutamát Misanóban. Mit is takarnak a különböző szimbólumok?

„A sisakhoz az összes olyan sisaktervet felhasználtam, amellyel versenyt nyertem. Ezért a különböző grafika” – magyarázta a 24-szeres GP-győztes Andrea Dovizioso.

„Kicsit zűrös, de az én szememben nagyon szép sisakot eredményezett.”

„Az igazság az, hogy a tényleges ötletem még nagyobb zűrzavar volt. El akartam vinni az összes sisakot, amivel valaha versenyeztem. A Starline-nál gyorsan kiderült, hogy több mint 40-ről van szó, így gyorsan rávilágítottak, hogy talán nem ez volt a legésszerűbb dolog.” – vigyorgott a Dovizioso.

Az olasz 2009-ben Doningtonban esőben szerezte meg első győzelmét a királykategóriában egy Hondával. Ezután egészen a 2016-os Malajziai GP-ig kellett várnia, hogy először diadalmaskodjon a Ducati színeiben. A 2020-as spielbergi győzelméig összesen 14 sikert szerzett a Borgo Panigale-i gyártónak. Ennél csak Casey Stoner volt sikeresebb a Ducatinál 23 győzelemmel.

„Nem igazán van kedvenc grafikám a sisakon. Minden részének megvan a maga története, és mindegyiknek nagy jelentősége van. Ezek fontos és szép emlékek – és teljesen különbözőek. Emlékek. 16 éves korodtól 36 éves korodig. Mindenképpen felkavarja az érzelmeket, amikor meglátod a tíz vagy 15 évvel ezelőtti dolgokat.”