2024. április 25. 06:20
KezdőlapMotoGPMiller: Nem csak gyári csapat versenyzője lehet világbajnok

Miller: Nem csak gyári csapat versenyzője lehet világbajnok

A Ducati gyári versenyzője, Jack Miller állítja: „100 százalékig biztos vagyok benne, hogy egy olyan MotoGP-csapatban, mint a Prima Pramac Racing, is lehet harcolni a világbajnoki címért”.

A MotoGP-világbajnokság hatodik helyezettje, Jack Miller örül, hogy 2023-ban és 2024-ben a Red Bull-KTM gyári pilótájaként Brad Binder mellett versenyezhet, mert már télen felkészült arra, hogy helyét vagy Bastianini vagy Martín veszi át.

„Nem fog hiányozni ez a helyzet, hogy minden hétvégén reszketnem kell a helyemért” – magyarázta a 27 éves ausztrál az aragóniai futam előtt.

„Ugyanolyan támogatást kaptam a Ducatitól a Pramacnál, mint most. Mindkét csapatban vannak pozitívumok és negatívumok. A gyári csapatban nagyobb a nyomás, de több a technikai személyzet is, akik segítenek, amikor arra van szükséged. Ez inkább a presztízsről szól. Csak jobban szeretnél a gyári csapatban lenni. Mindenki a piros színű gyári motorokról álmodik. 100 százalékig biztos vagyok benne, hogy egy olyan csapatban, mint a Pramac, harcolhatsz a világbajnoki címért. Azok az idők, amikor csak egy gyári csapatban lehetett világbajnok lenni, elmúltak.”