2024. április 19. 17:54
KezdőlapMotoGPMárquez aggódik: Fogalmam sincs, hogy fogom kibírni

Márquez aggódik: Fogalmam sincs, hogy fogom kibírni

Marc Márquez azt remélte, hogy a visszatérése utáni első bukás azért várat magára. Azonban a harmadik szabadedzésen a spanyol a kavicságyban kötött ki.

„Nem tudom, hogyan reagál majd a testem a vasárnapi megterhelésre. Mivel nem szoktam hosszú etapokat teljesíteni, fogalmam sincs, hogyan fogok megbirkózni a 23 körös versennyel.” – mondja Marc.

„Egy dolog világos: ha a MotoGP-ben lazítasz, akkor utolsó leszel. A köridők nagyon közel vannak egymáshoz. Még ha mindent beleadok is, nehéz bekerülni az első tízbe. Úgyhogy úgy versenyzem, ahogy mindig is szoktam, húzom a gázt, és próbálom megtalálni a határaimat.”

Az izmaimat még építenem és erősítenem kell, de a csontok gyógyulása tökéletes.” – tette hozzá a 29 éves spanyol.

„Tudom, hogy szenvedni fogok a versenyen, de az adrenalin dolgozik bennem, így könnyebben viselem majd. Ha egy kicsit csökkentem a tempómat, kevésbé fogok szenvedni. Ha a versenyen látom, hogy nem vagyok elég erős, akkor lazítok. Így tettem Le Mans-ban és Mugellóban is, az utolsó versenyeimen. Ugyanígy fogok eljárni itt is. Aztán majd meglátjuk, hogy a szezon utolsó futamain pozitív irányba megy-e a felépülés, és hogy az elejétől a végéig 100 százalékos szinten tudok-e versenyezni.”