2024. április 19. 22:52
KezdőlapMotoGPZarco: Lesznek problémáink...ahogy a többieknek is

Zarco: Lesznek problémáink…ahogy a többieknek is

A Pramac Ducati versenyzője, Johann Zarco a MotoGP aragóniai kvalifikációján visszaverte csapattársát, Jorge Martínt, és az ötödik helyet szerezte meg a rajtrácson, közvetlenül a világbajnoki favorit, Fabio Quartararo előtt.

Johann Zarco az ötödik helyet szerezte meg MotoGP szombat délutáni aragóniai kvalifikációján, de a francia így is csak a negyedik legjobb ducatis versenyző volt a mezőnyben. A 32 éves pilóta 0,577 másodperccel maradt el Francesco „Pecco” Bagnaia mesés pole idejétől.

„Ez egy pozitív kvalifikáció volt. Reggel az FP3-ban nem voltam elégedett. Nem éreztem jól magam az első gumival, de amikor megláttam az eredményeket, nem lehettem elégedetlen, mert minden nagyon szoros volt.”

„Az FP4-en használt gumikkal indultunk, megpróbáltuk többé-kevésbé a vasárnapi legrosszabb körülményeket szimulálni. A Q1 kemény volt, de az 1:46-os időm nagy önbizalmat adott a Q2-re. Az ötödik hely jó eredmény.”

„Természetesen nagyon nehéz megmondani, hogy pontosan mi fog történni vasárnap. Annyi bizonyos, hogy a hátsó gumikkal lesznek problémáink – és feltehetően nem csak nekünk.”