2024. április 26. 05:32
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Pole pozícióra számítottam

Aleix Espargaró: Pole pozícióra számítottam

Szombaton Aleix Espargaró jó irányba billentette a számára eddig vegyesen alakult  hétvégét Aragónban.

A világbajnokság harmadik helyén álló Aleix Espargaró számára két bukással kezdősött a péntek.

„Emiatt egy kicsit elvesztettem az önbizalmam” – ismerte el az Aprilia gyári versenyzője.

„Nem sérültem meg, de a bukások után mindig használt gumikkal kellett kimennem. Aztán egy kicsit gyengébbnek éreztem a féket, pedig nagy jelentőséggel bír ezen a pályán.”

Espargaró a negyedik szabadedzésen – amely köztudottan versenyszimulációként szolgál a versenyzők számára – a hatodik helyen végzett.

„Szombat reggel nem voltam gyors a közepes gumikeverékkel elöl. A negyedik szabadedzésen végre újra jobban éreztem a motort.”

A 33 éves pilóta a tizenegyedik helyen zárta a három szabadedzés összesített időmérőjét, mindössze 0,049 másodperccel maradt le a Q2-be jutásról. A délutáni első időmérőn fölényes teljesítményt nyújtva a leggyorsabb időt érte el, így beleszólhatott a pole pozícióért folytatott küzdelembe.

Mivel azonban a spanyol már a Q1-ben is indulni kényszerült, egy hátsó gumival kevesebb állt rendelkezésére, mint riválisainak, akik egyenesen a Q2-be jutottak.

„Ezért kellett az első körnek jól sikerülnie” – jelentette ki Espargaró.

A spanyol 1:46,590 perces idejével 0,521 másodperccel maradt el a pole-t megszerző Pecco Bagnaia mögött, és a negyedik helyen végzett.

„Elégedett vagyok a negyedik hellyel. Amikor csütörtökön megérkeztem ide, pole pozíciót vártam, de a három ducatis az élen hihetetlenül erős volt.”

„A verseny előtt először pihennem kell. Biztosan nem lesz könnyű, a többi versenyző nagyon gyors. Fabio és én sok időt veszítünk, különösen az egyenesekben. Leülök majd a csapattal, és megnézzük, hogyan tudunk a lehető legjobban vigyázni a hátsó gumikra, hogy a verseny végén még mindig legyen mit előrántani a kalapból.”