2024. április 25. 02:49
KezdőlapMotoGPBrad Binder: Sokkal többet vártam

Brad Binder: Sokkal többet vártam

A Red Bull KTM gyári versenyzője, Brad Binder sérült jobb bokájára panaszkodik, de így is sokat vár a mai futamtól.

„Az FP4-en nagyon küzdöttem, mert minden alkalommal, amikor a motor felfelé lendült, nagyon fájt a bokám. Alig tudtam használni a hátsó féket. Egyszerűen nem tudtam eléggé hátrahajlítani a bokámat. Nagyon kényelmetlenül éreztem magam. Aztán a mobilklinikán adtak nekem fájdalomcsillapítót, ami segített. A lábam furcsa helyzetben volt vezetés és fékezés közben, de ettől eltekintve minden rendben volt.” – kezdte Binder.

„Sokkal többet vártam a kvalifikációtól. A lágy hátsó gumival a motorunk nagyon jól működik, de a közepes nem a legjobb választás. A tegnap reggeli első kifutásnál volt némi problémám vele. Azonnal ki kell állnom. Most már izgatottan várom a mai versenyt.”

„Ha hátul vagy és jól rajtolsz, akkor az első bollyal maradhatsz. Ha viszont forgalomba keveredsz, az élmenők ellépnek. Az első három-négy körben három-négy másodpercet veszítesz. Nem tudod utolérni az élcsoportot, nem tudsz ekkora lemaradást behozni.”

„Okosnak kell lenned a 23 körös versenyen, mert hét jobbos és tíz balos kanyar van itt. Így a tapadás csak a bal oldalon csökken, a többi kanyarban nincsenek problémák. Alapvetően két kanyar van, ahol vigyázni kell a gumiabroncsokra. Ezek a 10-es és 16-os. A többi kanyarban nincs gondom.”