szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Le a kalappal Binder előtt

Aleix Espargaró: Le a kalappal Binder előtt

Az Aprilia gyári pilótáját, Aleix Espargarót meglepte a versenytársak teljesítménye. Különösen a KTM-es Brad Bindert dicsérte, akit a harmadik helyért folytatott küzdelemben legyőzött.

- Hirdetés -

Aleix Espargaró nagy reményekkel érkezett Aragónba.

“A célom az volt, hogy ismét a dobogóért harcoljak” – erősítette meg a 33 éves versenyző, aki az idei szezonban eddig ötször állt dobogón.

- Hirdetés -

A pénteki két bukás ellenére az Aprilia sztárja nem csüggedt, és a szombati kvalifikáción a második sorba állította RS GP22-es versenygépét.

“A hétvége elején voltak problémáim. Megvolt a sebességem, de hiányzott a következetesség. Pénteken kétszer is buktam, így a szombati nap nagyon nehéz volt számomra. Végül sikerült a negyedik helyre kvalifikálnom, ami nagyon fontos volt.” – mesélte Espargaró.

“Ami a futamot illeti, le a kalappal Binder előtt, számomra kétségtelenül a MotoGP három legjobb versenyzője közé tartozik. Megdöbbentem, mert soha nem gondoltam volna, hogy ilyen elöl lesz. Alig tudtam megelőzni, annyira jól ment.”

A verseny utolsó szakaszában Espargarónak sikerült egy támadás, amivel megszerezte a 3. helyet. A célba érkezésig nem is engedett ki.

Mivel Fabio Quartararo idő előtt kiesett a versenyből, a második helyen álló Bagnaia és Espargaró is nagyot lépett előre a világbajnoki tabellán. Bagnaia már csak tíz ponttal van lemaradva a franciától, Espargaró pedig 17-tel.

“A bajnokság lassan a végéhez közeledik, az élen hárman vagyunk közel egymáshoz. Peccónak van a legjobb motorja közülünk, jelenleg nagyon magas szinten motorozik. Biztos nem lesz könnyű, de a MotoGP-ben vagyunk. Soha nem tudhatod, mi fog történni.”