2024. április 26. 14:56
KezdőlapMotoGPNakagamit megműtötték, Motegi kérdéses

Nakagamit megműtötték, Motegi kérdéses

Az LCR Honda versenyzője, Takaaki Nakagami a vasárnapi futam nyitó szakaszán bukott, miután összeütközött márkatársával, Marc Márquezzel. A japán versenyző megsérült.

Az Aragóniai Nagydíjon már az első körben ijesztő baleset történt, amelyben Takaaki Nakagami akaratlanul is a földre került a Honda gyári versenyzőjével, Marc Márquezzel való érintkezés után.

Az LCR Honda versenyzőjének szerencséje volt, hogy nem ütötték el az őt követő versenyzők, amikor néhány 100 métert csúszott a pályán. A verseny után Nakagami azonnal Barcelonába utazott, hogy megvizsgálják a jobb kezét.

A 30 éves pilóta most bejelentette, hogy Dr. Mir egy operációt hajtott végre rajta. Nakagami a jobb kezén a kisujja és a gyűrűsujja tört el, amelyet Barcelonában kezeltek. Mivel a vasárnapi balesetben a kezében lévő inak is megsérültek, a Honda versenyzője aggódik a hétvégi hazai versenyen való részvétele miatt Japánban.

Hogy Nakagami részt vehet-e a Japán Nagydíjon a Hondával, az legkésőbb csütörtökön dől el, amikor egy vizsgálat során a helyi orvosoktól engedélyt kell kapnia a versenyre.