2024. április 25. 08:58
KezdőlapMotoGPQuartararo: Érdemes fogadni Márquez győzelmére

Quartararo: Érdemes fogadni Márquez győzelmére

A Yamaha gyári versenyzője, Fabio Quartararo a kilencedik helyre kvalifikált szombaton Motegiben. Szerencséjére fő riválisainak sem volt könnyű napja.

Fabio Quartararo a pénteki harmadik hely után szombaton is jobb eredményt remélt. A franciának azonban nem volt könnyű dolga esőben, így végül nem jutott tovább a kilencedik helynél. 1,1 másodperccel maradt el a pole-t megszerző Marc Márquez mögött.

Mivel riválisai, Aleix Espargaró (6.) és Pecco Bagnaia (12.) is gyengébben szerepelt, nyugodtabban vághat neki a holnapi versenynapnak.

„Nem vagyok boldog, mert sokkal jobb eredményre számítottam. Egyszerűen nem értem, hogyan tudtam 1:56,7-es időt menni a Q2 első körében, de az egész kvalifikáción nem mentem gyorsabban.” – csodálkozott Quartararo.

„Még ellenőriznünk kell az adatokat, csak azt nem tudom, miért nem tudtunk javítani.”

„Az érzés nem rossz, egy másodpercet vesztettünk Márquez idejéhez képest. Ez sok, de ha összehasonlítjuk azzal, amit az esőben megszoktunk, akkor rendben van. Nagyon nehéz megértenünk ezt a helyzetet.”

„Még mindig nem vagyunk biztosak a versenyre való gumiválasztást illetően. Mindkét keverék jól működik – a lágy és a közepes is. El kell döntenünk, hogy a bemelegítésen melyikkel megyünk, aztán majd meglátjuk. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki választja a lágy, és ki a közepes gumikeveréket. A gumikopás mögött is van még egy kérdőjel, nem lesz könnyű dolgunk.”

A riválisok közül van, aki előkelőbb és van, aki kevésbé előnyös rajtpozícióból indul. Kedvező lehet ez a felállás a francia számára?

„A probléma az, hogy más lehetőségeik vannak az előzésre, mint nekünk. Ettől félek. Nem tudom, hol előzhetek, minden féktáv egy hosszú egyenes után van. Csak a 7. kanyart látom lehetségesnek. Ez a fő problémám. Még mindig úgy gondolom, hogy jó versenyünk lehet.”

Mit mond a 23 éves versenyző Marc Márquez teljesítményéről?

„Nagyon erős. Azt sem titkolja, hogy a közepes hátsó gumit használja. Nagyon egyenletes és gyors köröket fut ezekkel a gumikkal. Erős tempót diktál, és a pole pozícióból indul. Szerintem érdemes fogadni a győzelmére.”