2024. március 29. 12:06
KezdőlapMotoGPBagnaia: Túl nagy volt az ambícióm

Bagnaia: Túl nagy volt az ambícióm

A MotoGP világbajnoki címre esélyes Pecco Bagnaia hét pontot dobott a kavicságyba Motegiben az utolsó körben, és nagyon haragudott magára.

Pecco Bagnaia épp egy előzési manővert hajtott volna végre Fabio Quartararo ellen, amikor bukott. A Yamaha sztárjának szerencséje volt, hogy üldözője nem vitte magával a kavicságyba.

Bagnaia ironikus tapssal bosszankodott magán, ezen kívül megjegyezte:

„Idióta manőver volt, óriási hibát követtem el.”

„Ma nehezen tudtam előzni, mert a tapadásom ma nem volt a legjobb. Általában jobban szeretem, ha az elektronika nem nyom túl sokat a latba, inkább magam irányítom a dolgokat, de ma nehéz volt. Minden kigyorsításnál vesztettem egy kis időt. A féktávokon nagyon erős voltam, és ebben az esetben egy kicsit túl optimista voltam. Az volt a szerencse, hogy nem értem hozzá Fabióhoz, amikor buktam, és nem tettem tönkre a versenyét.”

„Egy pont is számíthat. Szóval megpróbáltam, de talán túl ambiciózus voltam. Ha Fabio mögött maradok, vagy várok egy jobb előzési lehetőségre, utólag visszagondolva biztosan jobb lett volna. Abban a pillanatban, amikor versenyeztem, az volt a célom, hogy megelőzzem Fabiót, és aztán elég közel legyek Maverickhez, ha esetleg még egyszer hibázna. Ambiciózus voltam, de ez az egyetlen dolog, amit megtehetek, ha meg akarom próbálni megnyerni a világbajnokságot. A hiba tehát a baleset volt, az biztos.”

„Ez a hétvége elég furcsa volt, az biztos. Ami a versenyen történt, az egy kicsit furcsa volt. Tudtuk, hogy nehéz a saját tempónkat futni, ha hátulról indulunk. A következő versenyeken a szokásos módon fogom végezni a munkámat, és megpróbálok versenyképes lenni. Nem kell agresszívabbnak lennem, csak azt kell tennem, amit Aragónban vagy Misanóban tettem – a saját tempómat kell diktálnom, és megpróbálni pontokat szerezni.”