2024. április 20. 16:56
KezdőlapMotoGPQuartararo: Hiba volt változtatni a motoron a verseny előtt

Quartararo: Hiba volt változtatni a motoron a verseny előtt

A Yamaha versenyzője, Fabio Quartararo a 8. helyen végzett Motegiben. Elmagyarázta, hogy miért befolyásolták az YZR-M1-en végrehajtott változtatások és a gumik az eredményét.

A célba érkezés után a Yamaha versenyzője, Quartararo bosszús volt, hogy nem volt lehetősége a 8. helynél jobb helyezést elérni. Kissé frusztráltan magyarázta:

„A körülményekhez képest, a történtek után jobb, ha nyolc pontot viszünk el, mintha nulláztunk volna, de ez egy kicsit frusztráló, mert Márquezzel és Oliveirával is küzdhettem volna.”

„Voltak gondok az előzéssel, mert bár a 2. és 3. szektorban időt nyertem, az 1.-ben szinte mindig veszítettem. Elkeserítő, mert gyorsabban is mehettem volna. Hibát követtünk el, amikor a verseny előtt kicseréltünk valamit a motoron. Ez lassabbá tett minket.” 

„Egyre jobbak vagyunk az első guminyomás tekintetében, de ezúttal nem a nyomás volt a gond. A verseny előtti változtatás negatívan hatott, ahogy a gumiválasztás is. Csak a lágy és a közepes gumikat próbáltuk ki, és rosszul ítéltük meg. Úgy gondolom, hogy a kemény hátsó gumival induló pilóták döntöttek jól.”

„Nem élveztem a versenyt.”