2024. április 16. 12:31
KezdőlapMotoGPPetrucci: Nem lettem utolsó

Petrucci: Nem lettem utolsó

Danilo Petrucci reménykedett egy esős futamban a MotoGP thaiföldi hétvégéjén, de a Suzuki GSX-RR-rel való tapasztalatlansága gondot okozott neki. Az olasz több lehetőséget is nyitva tart 2023-ra.

Tíz – királykategóriában töltött év után Danilo Petrucci 2021-ben bejelentette, hogy befejezi MotoGP-karrierjét. Az olasz Buriramban váratlanul lehetőséget kapott, hogy a sérült Joan Mir helyére ugorjon be a Suzuki gyári csapatában.

„Még egyetlen kört sem mentem vizes pályán a Suzukival, ami igazi kihívássá tette a versenyt.” – vallotta be.

A 31 éves versenyző azonban stabil teljesítményt nyújtott a GSX-RR-rel, és a versenyben maga mögött hagyta Darryn Bindert, Tetsuta Nagashimát és Luca Marinit (bukott).

„A csapat a tapasztalatlanságom miatt vakon állította be a motort, de szuper munkát végeztek. Nem lettem utolsó, ez jelent valamit. Biztos vagyok benne, hogy a verseny jobban ment volna egy vizes bemelegítéssel. Mégis hálás vagyok, hogy megkaptam ezt a lehetőséget.”

„Amikor a pálya szárazabbá vált, gondjaim voltak az első kerékkel, mert a guminyomás nagyon magas volt. Ezért nem tudtam követni Di Giannantoniót.”

A MotoAmericában elért második helyezése és a MotoGP-s vendégszereplése után Petruccinak egyértelmű tervei vannak a következő hónapokra:

„Ez volt az év utolsó munkanapja, mostantól szabadságon vagyok. Annyira kimerült és fáradt vagyok, tényleg szükségem van egy kis szünetre.”

Az olasz jelenleg még bizonytalan a jövőjét illetően: „Vannak lehetőségeim a MotoAmericában és a Superbike-világbajnokságban. De el kell gondolkodnom azon, hogy egyáltalán akarok-e versenyezni.”