2024. április 19. 10:16
KezdőlapMotoGPJoan Mir Ausztráliában visszatér

Joan Mir Ausztráliában visszatér

A Suzuki versenyzője, Joan Mir azt tervezi, hogy az augusztusban elszenvedett bokasérüléséből való hosszú felépülést követően a következő ausztrál futamonvissza a versenyzéshez.

A mallorcai versenyző egy átfogó felépülési programon van túl, amely fizioterápiát és pihenést is tartalmaz. Múlt hónapban Aragónban próbálkozott a visszatéréssel, de ez végül nem sikerült. Október 5-én, szerdán elektromiográfiás vizsgálaton esett át, hogy ellenőrizzék a sérült jobb bokája körüli idegek és izmok állapotát. Ezek a legutóbbi vizsgálatok a gyógyulás biztató jeleit mutatták, így Mir Ausztráliában megpróbál versenyezni. Nagyon szeretne visszatérni a csapathoz, és a Phillip Island-i pálya az egyik abszolút kedvence a naptárban.

Mir a jövő héten részt vesz az orvosi vizsgálatokon a pálya orvosainál, mielőtt október 14-én, pénteken remélhetőleg visszatér a pályára.

„Úgy tűnik, hogy minden egyre jobb, és nagyon örültem, amikor a legutóbbi híreket hallottam az orvosoktól az kontrollvizsgálatokat követően. Úgy tűnik, hogy a sérülésem gyógyul, és az eddigi munka, amit végeztem, meghozta gyümölcsét. Még mindig nem vagyok 100%-os állapotban, de úgy érzem, itt az ideje visszatérni, mert a helyzet sokkal jobb, mint az elmúlt hetekben volt. A szezon utolsó három futamát a csapattal akarom tölteni, így remélem, hogy jól érzem majd magam a motoron, és jól fogok tudni motorozni.” – nyilatkozta Mir.

Livio Suppo is megszólalt a spanyol visszatérése kapcsán:

„Nagyon örülök, hogy Joan visszatérhet Ausztráliában és újra velünk lehet. Bár néhány kedves beugró versenyző kisegített minket, éreztük a hiányát. Jó lesz újra a motoron látni őt! Mindent megteszünk, hogy megnyugtassuk, és lehetővé tegyük számára, hogy élvezze az egyik kedvenc pályáját.”