2024. március 28. 10:25
KezdőlapMotoGPBezzecchi: Rossi egy nagyon jó barát és edző

Bezzecchi: Rossi egy nagyon jó barát és edző

Marco Bezzecchi igazán eredményes újonc szezont teljesít. A VR46 Akadémia tagjaként Valentino Rossi bizalmát élvezi.

Bezzecchi azonban azt is szem előtt tartja, hogy Rossi nyomdokaiba lépjen a királykategória csúcsán.

„Mindig is Vale rajongója voltam, fantasztikus érzés az ő nevével a motorunkon versenyezni” mondta Bez. – Számomra ez egy nagyon nagy álom, mert vele együtt megérkezni a MotoGP-be, az valami több. Mindig is hatalmas rajongója voltam. Óriási szerencsém volt, hogy találkoztam vele és sok évvel később csatlakoztam az akadémiához. Hosszú ideje vagyunk már együtt. Tartjuk a kapcsolatot és tanácsokat ad nekem. Ő egy nagyon-nagyon jó barát és egy fantasztikus edző.”

Marco Bezzecchi, Valentino Rossi, Gran Premio Motul de la República Argentina
Fotó: MotoGP Media

A Mooney VR46 Racing Team versenyzője, Bezzecchi sikeresen teljesíti újonc szezonját, Assenben dobogón végzett. A Thai Nagydíjon a pole pozícióba kvalifikálta magát, így feldobottan vág neki az e heti ausztrál MotoGP-nek.

„Az első célom, hogy megpróbáljak futamot nyerni” – mondta. „Hogy egyike legyek azoknak a srácoknak, akiknek lehetőségük van a győzelemre. Aztán szeretnék gyári motorra ülni. A Ducati a legjobb választás, a legjobb lehetőség, ez az álmom. Várom, hogy esélyt kapjak arra, hogy a gyári csapatban motorozhassak. Világbajnok akarok lenni a MotoGP-ben.”

Bagnaiáról így nyilatkozott: „Pecco adatait tanulmányozom, mert ő az, aki a legjobban kezeli a Ducatit.”

Bezzecchi elmondta élményeit a dobogós versenyhétvégéről is: „Ez volt minden bizonnyal a szezon legjobb napja. Az első dobogós helyezésem nagy érzelem volt. Az elején nem hoztam magamat a motoron. A téli teszten, majd Malajziában és Indonéziában már jobban éreztem magam.

„Hol tudok még fejlődni? A fékezésben. Ez a motor legerősebb része, de egyben a legnehezebb is, mert bíznod kell a motorban.

„Miben vagyok jó a kezdetektől fogva? A gumikkal való bánásmódban.

„Jó dolog gyorsnak és versenyképesnek lenni, és szinte minden versenyen harcolni. Nagyon elégedett vagyok.”