2024. március 29. 01:59
KezdőlapMotoGPBagnaia gyakorlatban is alkalmazná Stoner javaslatait

Bagnaia gyakorlatban is alkalmazná Stoner javaslatait

Pecco Bagnaia két pontos lemaradással Fabio Quartararo mögött érkezik Ausztráliába. A Ducati gyári pilótája nagyon izgatottan várja a hétvégét, és szeretné Casey Stoner javaslatait a gyakorlatban megvalósítani.

Buriramban Francesco Bagnaia 18-ról 2 pontra tudta csökkenteni lemaradását a MotoGP világbajnokság élén. Az olasz az esőben dobogóra állt, és most nagyon magabiztosan érkezik Ausztráliába a hétvégi Phillip Island-i Nagydíjra.

„Alig várom, hogy itt versenyezhessek, mert ez az egyik kedvenc pályám. Szerintem ezzel mindenki így van, mert csodálatos ezen a pályán versenyezni. 2019-ben itt teljesítettem a szezon legjobb versenyét, és nagyon élveztem.” – mondta Bagnaia a csütörtöki sajtótájékoztatón.

„A lehetőségeink most sokkal jobbak, mert az aerodinamikánk sokat segíthet ezen a pályán, ilyen nehéz körülmények között.”

„2019 óta magamat is sikerült fejlesztenem. A legnagyobb különbség azonban a motorunk kezelhetősége. A futómű ugyanaz, de sok változtatás történt a burkolaton, ami idén sokat segített nekünk a gyors kanyarokban. Ezen a pályán ez hasznos lehet.”

„Öt olyan versenyző van, aki esélyes a világbajnoki címre. Természetesen Fabio és én vagyunk esélyesebbek, mert mi vagyunk elöl, de Aleix is nagyon gyors, ahogy Enea és Jack is. Mindazonáltal a potenciálunk nagyon nagy, és jó helyzetben vagyunk.”

Casey Stoner is jelen van a hétvégén. Bagnaia pedig már váltott is vele pár mondatot.

„Láttam Casey-t, és beszéltem vele. Nagyon fontos számomra, hogy ezt kihasználjam. Ez a lehető legjobb módja annak, hogy megtudjunk tőle néhány dolgot erről a pályáról. Megpróbálom majd megérteni, amit mondott és a gyakorlatban is alkalmazni a javaslatait.” – hangsúlyozta a Ducati sztárja.

„Mindig örömmel jövök erre a pályára, mert ezen a helyen kevesebb a nyomás és nyugodtabbnak érzed magad. Nem tudom, miért van ez így. Ez egy szép hétvége, olyan, mintha otthon lennénk. Nem szállodában vagy, én magam készítem a reggelimet. A pálya elrendezése is hihetetlenül jó. Nagyon pontosan kell vezetni, nagyon technikás pálya. Ha egy aszfaltcsík gyors kanyarokkal rendelkezik, az mindig nagyszerű.”