2024. április 19. 01:33
KezdőlapMotoGPBagnaia: A verseny végéig következetesnek kell lennünk

Bagnaia: A verseny végéig következetesnek kell lennünk

Pecco Bagnaia arról beszélt, hogyan ment a kvalifikáció szombaton, és hogyan áll a 27 körös versenyhez Phillip Island-en.

Francesco „Pecco” Bagnaia nem sokat törődött azzal, hogy Marc Márquez körről körre követte őt a kvalifikáción, mert a világbajnoki második helyezett tudja: a szezon utolsó szakaszában nem tőle kell tartania.

„A cél ma az volt, hogy az első sorban legyünk. Ez természetesen mindig nagyon fontos. Már az első kifutásnál is láttam, hogy sok versenyző volt mögöttem. Ezért azt mondtam magamnak, hogy a kivezető körben kicsit lelassítok, de ha senki sem fog megelőzni, akkor elindulok. Tudtam, hogy a már megtett köridőm nem elég jó ahhoz, hogy a rajtrács első sorába kerüljek. Szóval így csináltam.” – kezdi Bagnaia.

„Megpróbáltam mindent megtenni, hogy a rajtrács első sorába kerüljek. Az FP4-en elvégzett beállítási változtatások segítettek abban, hogy versenyképesebb legyek a Q2-ben.”

„Kicsit küszködtünk a széllel a kanyarokban. A gumi szélén nincs olyan sok tapadásunk, így abban a fázisban vesztettünk egy kis időt. Egy apró változtatást hajtottunk végre, ami nagy változást hozott, hogy nagyobb terhelést adjunk a gumiknak. Ez segített a gyors kanyarokban.”

A 25 éves olasz szerint ki lesz különösen erős vasárnap?

„Marc, Jorge és Fabio [Quartararo] nagyon versenyképesek lehetnek. Aleix esetében nem hiszem, hogy jelenleg olyan erős lenne, mint az imént említettek. Bezzecchi is nagyon versenyképesnek tűnik, de ő egy újonc. Ezen a pályán mindig nehéz bármit is megjósolni. A tapasztalat itt nagy különbség lehet.”

„Azt hiszem, ezen a pályán okosnak kell lenni. Kezelni kell a gumiabroncsok kopását. Az első körökben nagyon nehéz lesz következetesnek és versenyképesnek lenni, ugyanakkor nem veszíteni a tempóból. Sok versenyző – talán hátrébbról – nyomulni fog, hogy a mezőny elejére kerüljön, és a hátsó gumi kopása sokban fog befolyásolni mindent. Ezért nagyon fontos, hogy az első körökben okosak legyünk, és ne veszítsünk túl sok pozíciót, majd a végéig következetesek legyünk.”