2024. március 29. 09:03
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Nem szabad elfelejteni, honnan jöttem

Marc Márquez: Nem szabad elfelejteni, honnan jöttem

Marc Márquez szinte napra pontosan egy év után először állhatott újra dobogóra. A Honda sztárja győzni akart, de elismerte: „A verseny szórakoztató volt, jó úton vagyunk”.

Marc Márquez leírhatatlan kockázatvállalási hajlandóságának és elkötelezettségének köszönhetően az Ausztrál GP-n megszerezte szezonbeli első dobogós helyezését.

A Repsol Honda sztárja az első kanyartól kezdve fantasztikus teljesítményt nyújtott, és ez egyben ébresztő is volt a Ducati, Aprilia, Yamaha és KTM versenyzői számára is, hiszen ha a Honda egy kicsit erősebbé teszi az RC213V-t, akkor a spanyol 2023-ban újra versenyben lesz a bajnoki címért. Phillip Island-en jól látszott, hogy Marc az egyetlen, aki tudja kezelni ezt a motort. A Honda minden kanyarban, és még az egyenesekben is megingott, de a szupersztárt ez nem hatotta meg.

„Igen, hihetetlen, mennyire instabil Marc motorja.” – csodálkozott Jack Miller, aki a futam nagy részét a bokszból követte korai bukása miatt.

„Nagyszerű verseny volt, nagyon élveztem.” – jelentette ki Márquez, aki ma megszerezte 100. dobogós helyezését a MotoGP kategóriában.

„Szórakoztató verseny volt, még rövidnek is tűnt – a 27 kör ellenére. Régen volt már, hogy a célba érkezésig az élcsoportban küzdöttem. Persze, Thaiföldön közel voltam hozzá, de az esőben volt.”

„Ma a kezdetektől fogva elöl voltam. A verseny egy szakaszában sok pozíciót vesztettem, de sikerült visszatolakodnom az élre. Számomra rendkívül nehéz volt az előzés, mert az egyenesekben gondjaink vannak. A kanyar előtti egyenesekben a fékezés is gondot okozott. Azonban így is feljutottunk a dobogóra.”

„Megpróbáltam megelőzni Rinst, de ő ügyesen védekezett. Nem szabad elfelejteni, hogy honnan jöttem… Ezért vagyok 100 százalékig boldog a mai második hellyel. Most minden jobbra fordul. Tegnap már kifejtettem, hogy jó úton járunk. A hangulat javul, a helyzet egyre jobbnak tűnik. Ez pozitív.”