2024. március 29. 08:34
KezdőlapMotoGPMir: Túl magas volt a guminyomás

Mir: Túl magas volt a guminyomás

A Suzuki gyári csapat számára Álex Rins győzelme Phillip Island-en aranyat ért. Csapattársa, Joan Mir azonban egyáltalán nem szerepelt jól.

Joan Mir az elmúlt hétvégén Phillip Island-en ünnepelte visszatérését a világbajnokságba. A spanyol négy futamot hagyott ki egy bokasérülés miatt, amelyet még Ausztriában szenvedett el.

Az edzésen elért eredményei figyelemre méltóak voltak, a 14. rajthely megfelelő pozíciót biztosított számára a 27 körös versenyre a 4,448 kilométeres dél-ausztráliai pályán. A 2020-as MotoGP-világbajnok jól rajtolt, és négy kör után a 7. helyen állt a versenyben. Aztán szépen fokozatosan visszaesett, és végül a 18. helyen intette le a kockás zászló.

„Amikor visszatértem a bokszba, panaszkodtam, hogy valami baj van a gumikkal. A csapat ellenőrizte az adatokat, és kiderült, hogy a guminyomás túl magas volt.” – számolt be Mir vasárnap délután.

„Mindkét gumiabronccsal gondok voltak, a hátsóval talán egy kicsit több. A csapatom nem érti, hogyan tudtam így befejezni a versenyt.”

„Természetesen tönkretette a versenyemet, egy olyan versenyt, amelyet a motorunk megnyerhetett volna. Miután négy versenyt kihagytam, szükségem lett volna egy jó eredményre. Biztos vagyok benne, hogy lett volna rá lehetőségem. Nagyon fáj.”

„Nem volt tapadás a hátsó keréken, és az elsővel sem volt minden tökéletes. Végül a gumi elfogyott. A 4. kör után vettem észre a problémát, amikor mindenki megelőzött az egyenesben. Már az első körben gondok voltak egyébként. Azt hittem, talán azért, mert a gumi még hideg volt. Aztán körről körre rosszabb lett. Fizikailag egyébként jól vagyok, mentálisan volt nehéz számomra ez a hétvége.”