2024. április 25. 17:28
KezdőlapMotoGPTalmácsi Gábor a Bagnaia - Ducati párost érzi a legerősebbnek

Talmácsi Gábor a Bagnaia – Ducati párost érzi a legerősebbnek

Szerkesztőségünk beszélgetett Talmácsi Gábor, magyar világbajnokunkkal a 2022-es szezonról. Szóba került a MotoGP és természetesen nem mehetett el szó nélkül a hihetetlenül tehetséges magyar utánpótlás mellett sem.

Talmácsi Gábor visszavonulása óta is intenzíven foglalkozik a motorsporttal, különös tekintettel az utánpótlás-nevelésre.

A HUMDA által alapított akadémia kiválasztási folyamatát Michelisz Norberttel együtt irányították.

Megkérdeztük Talmától, hogy mi a véleménye az idei motorsport szezonról.

“A MotoGP ebben az évben nagyon izgalmas. 7 különböző győztese volt az eddigi 19 futamnak, és még hátra van kettő. Nagyon úgy tűnik, hogy Pecco Bagnaia a legnagyobb esélyese a bajnokságnak. Gyakorlatilag a motorja is a legjobb, a legerősebb. Quartararóban még mindig benne van a világbajnoki cím, de talán erősebb csomagnak érzem most Francesco Bagnaiát a Ducatival. Jack Miller feltámadása az utolsó versenyeken is szenzációs volt. És ott van Aleix Espargaró is az Apriliával, aki tényleg sok alkalmat eldobott magától, különböző okoknál fogva, akár még több pontja is lehetne.

Gyakorlatilag Márquez visszatérése is csoda, ahogy most motorozik. Mindig vannak történések és imádom nézni. Mindig élőben nézem a futamokat, vagy éppen a helyszínen. Évről évre egyre izgalmasabb a MotoGP, feltehetnénk a kérdést, hogy hova feljebb, de mindig van feljebb. A kisebb kategóriákban is óriási nagy a verseny.

Szeretném megemlíteni a magyar versenyzőket. Hihetetlen siker volt a Northern Talent Cup, nagyon ügyesen mentek a magyar versenyzők, Görbe Soma szereplése, Sebestyén Peti szereplése, úgyhogy most van egy ilyen jó helyzet a motorsportban. A HUMDA támogatásával létrejött az akadémia, 29-en kaptak támogatást az autó-motorsportokban. Ahhoz képest, hogy pici ország vagyunk, nagy a múltunk és a nevünk az autó és motorsportok területén, ami jó érzés és ezért is jó ebben a sportban dolgozni.”