2024. április 27. 03:56
KezdőlapMotoGPMartín: Nem számított ilyen köridőre

Martín: Nem számított ilyen köridőre

A Pramac Ducati versenyzője, Jorge Martín kétszer is megdöntötte a korábbi rekordot Sepangban, és ezzel megszerezte a pole pozíciót. Az FP4-es bukása ellenére is bizakodóan várja a versenyt.

Szombaton Jorge Martín megszerezte második egymást követő pole pozícióját és idén először szeretne győzni.

„Nagyon meleg volt ma, így nem számítottam erre a köridőre” – mondta a spanyol.  „Az FP4-es bukás is egy kis önbizalmamba került. Az első szabadedzésen azonban 1:58.0 perces időt motoroztam, két hibával. Szóval azt mondtam magamnak: ‘Talán egy 1:57-es idő lehetséges’. Úgy éreztem, hogy néhányan javíthattak volna az 1:58.0-n, így még keményebben nyomtam – és az 1:57.7 fantasztikus körnek számít.”

„Most már alig várom, hogy az adatok alapján megnézzem, hogyan sikerült” – tette hozzá mosolyogva a 24 éves spanyol. „Tényleg a határon voltam, hihetetlen, nagyon boldog vagyok.”

A bukásáról is kérdezték Martínt. „A harmadik körben a 9-es kanyarban megpróbáltam egy kicsit erősebben nyomni. Túl korán engedtem el a féket, és így bultam. De nem sokáig gondolkodtam rajta, mert rögtön jól éreztem magam a második motoron, még más beállítással is. Csak egy kis bukás volt, és egy kicsit elvesztettem az önbizalmamat a kanyarban, de utána visszanyertem. Szóval nem volt probléma.”

„A szezon közepén nagyon elvesztettük a motor elejét és a villát, rengeteg változtatást eszközöltünk, és emiatt elvesztettem az önbizalmamat. A normál beállításaimmal mindig szupergyors voltam. Egyszerűen már nem nyúlunk a motorhoz, ez a legfontosabb, és ezért vagyok újra versenyképes. A tempó jó – mondta Martín. „Kár, hogy buktam, mert szerettem volna tovább motorozni a közepes-lágy kombinációval. Még a közepes hátsó gumival is nagyszerű volt a tempóm” – hangsúlyozta a Pramac versenyzője, aki a közepes első gumit és a lágy hátsó abroncsot részesítené előnyben a versenyen. „Úgy érzem, hogy a verseny egyik legerősebbje lehetek. Az biztos, hogy fizikai szempontból kemény lesz, az elején kicsit menedzselni kell majd a dolgokat. De ez mindenkinél így van, a legjobbunkat fogjuk nyújtani.”