2022. december 09. 14:47
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPPol Espargaró: Ahogy Aleix és az Aprilia teljesített, az különleges

Pol Espargaró: Ahogy Aleix és az Aprilia teljesített, az különleges

- Hirdetés -

Pol Espargaró számára eljön az utolsó verseny egy hét múlva a Repsol csapat gyári Hondájával. A spanyol a valenciai MotoGP-döntőről és testvére, Aleix eredményeiről beszélt.

A Honda versenyzője, Pol Espargaró a MotoGP jelenlegi szezonjának 20 futamából 19 után csupán a 16. helyen áll. A fiatalabbik Esparagaró testvéréről, Aleix-ről beszélt egy interjúban. Az Aprilia versenyzője idén megnyerte első GP-futamát, és további öt dobogós helyezést ünnepelhetett.

A sepangi futam után Aleix még mindig a harmadik helyen áll a világbajnokságban, azonban a bajnoki címre már nincs esélye. Az Aprilia pilótája számára most már a harmadik hely megszerzéséről szól a bajnokság Enea Bastianini (Ducati) ellenében, ugyanis a két versenyzőt csak egy pont választja el.

- Hirdetés -

“Kár, hogy kiesett a bajnoki cím megszerzéséért folyatott küzdelemből. Nem lenne fair azt mondani, hogy megérdemelte ezt a címet, mivel Fabio és Pecco néha gyorsabb és egyenletesebb volt idén” – mondta a GASGAS leendő pilótája. “De amit idén mutatott az Apriliával, és ahogy az Aprilia fejlődött, az nagyon különleges. Mert ezek az eredmények most már a sporttörténelem részei.”

- Hirdetés -

“Abban a pillanatban sem ő, sem az Aprilia nem veszi észre, hogy valójában ez mekkora teljesítmény, mert a teljes képet kell nézni, nem pedig a pillanatot. Biztos vagyok benne, hogy néhány hét múlva, a szezonzáró után már nem számít, hogy harmadik, negyedik vagy ötödik vagy a bajnokságban” – mondta Pol Espargaró.

“Senki sem számított arra, hogy idén ilyen jól alakulnak a dolgok, még ő maga sem. Óriási teljesítményt nyújtottak az év során, Aleix, mint versenyző és az Aprilia, mint motorgyártó. Aleix egy fantasztikus bajnokságot vitt véghez.”

És hogyan látja a Pecco és Fabio közötti címvédő harcot? Van még Quartararónak esélye? “Őrült döntő futamokat láttunk már Valenciában. Emlékszem 2006-ra, amikor mindenki Valentinótól várta a bajnoki címet. De nem sikerült neki. Még a végén a tűzijáték is sárga volt, pedig Nicky narancssárgában diadalmaskodott a Hondával” – tekintett vissza Pol Espargaró. “Senki sem számított rá, de Nicky világbajnok lett. Minden megtörténhet. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy Bagnaia erős Valenciában.”

- Hirdetés -