2024. április 26. 13:56
KezdőlapMotoGPRins hazavinné Suzukiját - ez azonban nem olyan egyszerű

Rins hazavinné Suzukiját – ez azonban nem olyan egyszerű

A hétvégén megrendezésre kerülő valenciai szezonzáró után a Suzuki GSX-RR eltűnik a MotoGP mezőnyéből. Álex Rinsnek van egy különleges kívánsága régi munkaadója számára.

Álex Rins szeretné, ha a Suzuki neki ajándékozná az egyik jelenlegi MotoGP-motorját. A spanyol versenyző szeretné, ha a versenygép a nappalijában kapna helyet, de a Suzuki vezetősége nem kifejezetten örül a kérésnek, ezen kívül eszük ágában sincs ingyen odaadni Rinsnek.

„Kértem egy motort, és azt a választ kaptam, hogy ez csak díj ellenében lehetséges, ha egyáltalán lehetséges” – árulta el Rins.

Hogy mennyit lenne hajlandó költeni Rins a motorra, azt nem árulta el, csak annyit jegyzett meg:

„Talán ki tudnám fizetni. Kényelmes havi részletekben.” – vigyorgott a katalán, és nem volt hajlandó nyilatkozni az esetleges vételárról.

„Egy ilyen gép értéke attól függ, hogy beindul-e. Ez tényleg így van. A 2020-as modell például, amelyet annak idején a világbajnoki harmadik helyemért kaptam, nem indul.” – mondta a 26 éves versenyző.

Rins reményei, miszerint a valenciai szezonzárón a bokszból egyenesen a lakóautójába viheti az egyik GSX-RR-t, semmiképpen sem teljesülnek majd.

„A csapatfőnök, Shinichi Sahara már visszautasította. A motoroknak először vissza kell menniük Japánba.”