2024. március 29. 15:02
KezdőlapMotoGPPetrucci: Magas vagyok és kövér

Petrucci: Magas vagyok és kövér

Danilo Petrucci elárulta, hogy mik a jövőbeli karrierlehetőségei – de ragaszkodik ahhoz, hogy „fizikai korlátai” miatt véget ért a MotoGP-s pályafutása.

Petrucci a Suzuki színeiben versenyzett a thaiföldi futamon a sérült Joan Mir helyetteseként, de nem számít arra, hogy valaha is visszatérhet a bajnokságba.

A népszerű olasz leginkább a Ducatival töltött MotoGP-s időszakáról ismert, mielőtt egy szezont töltött a KTM-nél, amelyet követően új ajtók nyíltak meg előtte.

„Nagyon reálisan látom a dolgokat, a MotoGP-nek nincs itt az ideje számomra. Mindent beleadtam, és most már felismertem a fizikai korlátaimat. Magas vagyok, és kövér! XL-es versenyző vagyok, míg ma a fiatalok alacsonyak, nagyon könnyűek, mint Enea Bastianini, Jorge Martin és a többi feltörekvő srác.”

„Amikor a KTM-hez kerültem, az megalázó volt, nem élveztem. A World Superbike-ban ez más.”

Petrucci a MotoAmericában debütáló szezonjában második lett, és egy személyes álmát is megvalósította azzal, hogy részt vett a Dakaron.

A Suzukinál tett egyszeri kitérőjéről így nyilatkozott:

„Nagyon jól éreztem magam. Csodálatos ajándéknak és életműdíjnak tekintem, amiért a MotoGP-ben eltöltött éveim alatt mindig jól teljesítettem.”

„Köszönöm Livio Suppónak, aki annyira akart engem, és a Ducatinak, aki megadta a zöld utat, hogy átélhessem ezt a csodás élményt. Azt hiszem, elég jól teljesítettem, mivel még sosem ültem Suzukin. Nagyon boldog vagyok, hogy megcsináltam, és elégedett vagyok azzal, ahogyan ment.”

Petrucci egy honfitársától is beszélt, aki szerinte nagyon erős lesz a gyári Ducati nyergében:

„Bastianini már a bemutatkozásától kezdve lenyűgözött engem. Jövőre a Ducatinak két nagyon erős versenyzője lesz, és meggyőződésem, hogy Enea is a legjobbak között lesz.”

A 32 éves Petruccinak vannak opciói, és továbbra is versenyezni fog.

„Beszélnünk kell erről a Ducati vezetőivel, de nem most van itt az ideje.” – mondta.

„Más kötelezettségeik vannak, szóval várjuk meg, amíg a bajnokság véget ér. Mindenesetre vagy a MotoAmericában, vagy a World Superbike-ban kellene versenyeznem.”

A Dakart illetően így nyilatkozott: „Szeretném újra megcsinálni. Nem 2023-ban, mert egy nagyon intenzív szezonból jövök, és a Dakar nagyon kemény.”

„Szeretnék jól felkészülni a következő részvételemre. Meglátjuk, hogy a többi kötelezettség mellett lehetséges lesz-e 2024-ben újra megcsinálni. Nagyon szeretném.”

Forráscrash.net