2024. március 29. 16:48
KezdőlapMotoGPBrad Binder: Ma nem győztünk, de ez nem tragédia

Brad Binder: Ma nem győztünk, de ez nem tragédia

A Red Bull KTM sztárja, Brad Binder a valenciai versenyen a legtöbb ellenfelét maga mögé utasította. A győzelemről ugyan lemaradt, de rengeteg önbizalmat szerzett a jövőre nézve.

Brad Binder az elmúlt két MotoGP-évben 39 futamon nem kevesebb, mint 37 alkalommal szerzett pontot. Idén talán nem szerzett újabb GP-győzelmet, de ma Valenciában a  tűzijátékot ő biztosította – és a második helyével mindössze egyetlen ponttal maradt le az ötödik világbajnoki helyről.

„Hatalmas köszönetet kell mondanom a csapatomnak” – sóhajtott Brad Binder a fantasztikus verseny után, amelyen az első kör után még hetedik volt Rins, Martín, Marc Márquez, Quartararo, Miller és Bagnaia mögött.

„Egész évben fáradhatatlanul küzdöttünk és küzdöttünk. Egészen a döntőig erős formában maradtunk. Ez a második hely fantasztikus befejezést jelent számunkra a szezonban. Idén három dobogós helyezésem volt, több, mint az első két MotoGP-s évemben. Remélem, most már megvan a megfelelő alap, amelyre 2023-ban építhetünk.”

„A végén a győzelemre gondoltam. Azt hiszem, a tizedik körtől kezdve, 1:31-es köridőket mentem. Ennek eredményeként elég gyorsan utolértem az előttem lévő csoportot. De a probléma az volt, hogy minden egyes előzési manőverrel rengeteg időt vesztettem. Itt nagyon fárasztó, ha meg akarsz előzni egy ellenfelet. Az utolsó körig és az utolsó kanyarig rendkívül keményen nyomtam, mert látni akartam, hogy mit tudok még elérni. Ma nem győztünk, de ez nem tragédia. Ez csak még éhesebbé tesz minket a 2023-as szezon kezdetére.”