2024. április 20. 05:57
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Fabio a világbajnokságért küzd, nem egy versenyért

Marc Márquez: Fabio a világbajnokságért küzd, nem egy versenyért

Természetesen egyetlen versenyző sem akar érintkezni a másikkal, nemhogy olyan bukásba keveredni, amelynek eredményeképp egy másik versenyző is áldozatul esik.

Quartararo a mai versenyen egy olyan muszáj-győzelem szituációval néz szembe, amely potenciális hibákhoz vezethet.

Így bár Marc Márquez tiszta versenyt szeretne, már csak azért is, mert várhatóan ő lesz a a francia kihívója, nem fog haragudni, ha Quartararo kissé agresszívabban versenyezne a megszokottnál.

„Tudom, hogy Fabio ma nagyon fogja nyomni, és nyomnia is kell.” – mondta Márquez.

„Ha bukik és kiüt egy másik versenyzőt – például engem, akkor megértem. Nem akarom, de megértem, mert ő a világbajnokságért küzd, nem egy versenyért.”

„Tudom, hogy okos és támadnia kell. Mindenki támadni fog, és a Ducati versenyzői még inkább támadni fognak, mert ez a legjobb módja annak, hogy segítsenek Peccónak.”

„Én egy jó versenyt akarok futni, de most mindenki erre a két srácra fog figyelni.”

A Q2-ben nyújtott lenyűgöző teljesítményének részben az volt az oka, hogy az elmúlt hetekben tovább lépett előre a fizikai állapota, olyannyira, hogy úgy érzi, készen áll arra, hogy mindenkit meglepjen.

„A fizikai állapotommal kapcsolatban nagyon-nagyon boldog vagyok. Amikor visszatértem, az volt a célom, hogy megpróbáljak javítani az összes versenyen, és érzem is a karomban a javulást, ha egy hétig otthon vagyok.”

„Ezen a hétvégén már normálisan motorozom. Igaz, hogy néha még mindig más vezetési stílust használok, nem pont úgy, mint korábban, de a köridő jön. A Hondával is keményen dolgozunk azon, hogy javítsunk az érzésen. Ma eljön a támadás ideje. Amikor támadsz és kockáztatsz, akkor néha a következmények nem olyanok, mint amilyeneket szeretnél. Szabadnak érzem magam, és nincs vesztenivalóm. Megpróbálom majd jól menedzselni mindent és dobogóra állni.”

Forráscrash.net