2024. április 26. 09:36
KezdőlapMotoGPFernández számára ma új fejezet kezdődik

Fernández számára ma új fejezet kezdődik

A Suzuki kiesik, de egy új márka lép be a MotoGP világbajnokságba a GASGAS-szal a Tech3 csapatnál – a spanyol Pol Espargaróval és Augusto Fernándezzel a nyergében.

Alig két nappal azután, hogy megnyerte a Moto2-es bajnoki címet és második lett a valenciai futamon, a spanyol Augusto Fernández most először lép pályára MotoGP-motorral, Valenciában. Új csapattársa, Pol Espargaró is készül.

„Szuper izgatott vagyok, és alig várom, hogy most már motorra pattanjak.” – mondta a világbajnok a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában.

„Nagyon izgatott vagyok az első futam miatt, nem tudom pontosan, mire számíthatok. A MotoGP mindig is az álmom volt. Mindig is voltak bizonyos elképzeléseim ezekről a motorokról. Most mindez valósággá válik. Nagyon várom már ezt a kihívást.”

Az új-zélandi Paul Trevathan ismét Pol Espargaró mellett áll csapatfőnökként, ahogyan négy évig, 2017 és 2020 között a Red Bull-KTM gyári csapatánál.

„Pol versenyhétvégi beállításaival kezdjük, és mindenekelőtt gondoskodunk arról, hogy ergonómiai szempontból kényelmes legyen. Van egy motorunk a 2022-es motorelosztásból, amely még életének elején jár.” – ismertette Trevathan.

„Ráadásul van itt egy új motorunk is, amit ki fogunk próbálni. Ez a 2023-as gyári versenygép első változata. A lehető legjobban beállítottuk az üléspozíciót Pol számára, ezt hétfő reggel megtettük; de amikor rajta ül majd, minden teljesen másképp fog kinézni.”