2024. április 26. 07:21
KezdőlapMotoGPMarini: Fabio úgysem tudta volna megnyerni a futamot

Marini: Fabio úgysem tudta volna megnyerni a futamot

Luca Marini visszatekintett a sikeres szezonzáróra, és kitűzte céljait 2023-ra.

Pénteken még Marini volt a leggyorsabb versenyző, vasárnap pedig a 7. helyen végzett, és újabb kilenc világbajnoki pontot szerzett. A 25 éves versenyző így összegezte a vasárnapi GP-t:

„Nagyon jó versenyem volt, és tökéletesen tudtam bánni a gumikkal. Mindig sok időt tudtam nyerni a féktávokon. Problémáink voltak viszont a motor hőmérsékletével. Nem tudom, miért, mert korábban nem voltak ilyen problémáink. Az első nyolc körben a műszerfalon figyelmeztetés volt, hogy lassítsak. Valójában a motor már nem is gyorsult olyan jól. Ettől eltekintve nagyon elégedett voltam a motorral, nagyon jó volt a tempóm. A szezon elejéhez képest előrelépést értem el.”

Marini még Bagnaiára is igyekezett figyelni a futam közben: „Azt gondoltam, hogy biztonságban befejezi a versenyt, ami okos döntés volt a szememben, mert Fabio úgysem tudta volna megnyerni a futamot. Az első körben Pecco mögött kerestem a megfelelő helyet, hogy tisztán megelőzzem, mert Miguel és Joan ellen küzdöttem. A második körben tisztán el tudtam menni mellette, és fel tudtam zárkózni.”

„Úgy gondolom, hogy egy gyári csapatnál kell lenned, ha a bajnoki címért akarsz versenyezni. Ezt bizonyítja a MotoGP-ben tapasztalható tendencia. Ha egy nem gyári versenyző bizonyítja az ellenkezőjét, remélem, hogy harcolhatok az első helyekért.”

„Ha jövőre a bajnoki címért akarsz versenyezni, akkor az első ötben kell végezned. Túl messze vagyok, így a következő lépés az, hogy 2023-ban az első ötben végezzek.”