2024. április 19. 14:38
KezdőlapMotoGPMarini: A teszt tökéletesen sikerült

Marini: A teszt tökéletesen sikerült

Luca Marini 1:30.032-es körrel a leggyorsabb tesztidőt érte el kedden Valenciában. A Mooney VR46 Ducati versenyzője reméli, hogy a 2023-as szezonban nem csak dobogós helyezéseket ünnepelhet.

A Mooney VR46 Racing Team számára a valenciai tesztnap aligha zárulhatott volna jobb eredménnyel. Marini a leggyorsabb időt motorozva, míg Marco Bezzecchi 0.230 másodperccel lemaradva a harmadik helyen végzett. Marini így összegezte a tesztnap eredményét:

„Vártam a teszteredményt, mert nem volt új alkatrész a motoromon, ezért nem vesztettem időt – a gyári versenyzők viszont igen. Élveztük a tesztet, és próbáltunk dolgozni a vezetési stílusomon.”

Marini azonban nem csak a saját vezetési stílusával foglalkozott a 76 megtett kör alatt:

„A kanyarodáson is dolgoztunk, különösen a pálya középső részén, illetve azokon a területeken, ahol visszaveszem a gázt. Nagyon küzdöttem ezzel a múlt hétvégén. Végül azonban az erőfeszítések megtérültek, és a köridők gyorsabbak lettek.” 

„Ha megnézzük a múlt hétvégét, hiányzott valami. Remélem, találunk valamit. Csak egy-két tizedet kell találnunk, ennyi az egész. Ha a kvalifikáción egy kicsit javítani tudok a köridőmön, akkor a második sorból indulhatok, és esélyem lesz a futamgyőzelemre. A versenyzők és a motorok közötti különbségek kicsik, de elégedett vagyok azzal, amim most van.”

„Remélem, hogy erős eredményeket fogok elérni a szezon során, hogy alkatrészeket kaphassak a Ducatitól. Nagyon jó érzéssel kezdem a szünetet. Nagyon jól fejeztük be a szezont, nagyon élveztem. A teszt tökéletesen sikerült. Alig várom, hogy elkezdődjön az új szezon.”