2024. április 20. 18:21
KezdőlapMotoGPMartín: Mindig igyekszem tanulni Peccótól

Martín: Mindig igyekszem tanulni Peccótól

A Pramac versenyzője, Jorge Martín egy harmadik hellyel zárta a 2022-es MotoGP-szezont a valenciai fináléban. A spanyol gratulált Francesco Bagnaiának a világbajnoki címhez.

Martín számára a 2022-es szezon a remélt második MotoGP-győzelem nélkül ért véget, és a spanyol a 9. helyen végzett a világbajnoki tabellán. Míg a Pramac versenyzője a valenciai fináléban a harmadik helyen biztosította a dobogót, a reflektorfény vasárnap márkatársáé, Francesco Bagnaiáé volt.

Martín gyorsan gratulált „Peccónak”, felidézve a két versenyző 2015 óta tartó közös útját. A hét éve tartó barátság még két évet is átélt, amikor együtt laktak, mivel Bagnaia és Martín ez idő alatt egy szobán osztoztak.

A 2018-as Moto3-as világbajnok így nyilatkozott:

„Pecco hétszer nyert ebben a szezonban, és két éve minden Ducati-pilóta számára a mérce. Mindig igyekszem tanulni tőle, és behozni a lemaradást. Remélhetőleg a következő szezonban tudunk javítani, és talán egy kicsit bosszantani tudjuk őt a világbajnoki küzdelemben.”

„Vasárnap melegebb volt, mint az előző napokban. Nekem az első kerékkel voltak problémáim. Ez megnehezítette a dolgomat, mert ehhez nagy önbizalomra van szükségem a vezetési stílusomhoz. Ezért fontos volt számomra, hogy ne essek el, és a dobogón fejezzem be a versenyt.”